29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προεδρικοί» που σταμάτησαν το δημοψήφισμα Κασσελάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται να βρει τον βηματισμό του. Η επόμενη ημέρα των «εκρήξεων» στην ΚΕ και των αποχωρήσεων που ανακοινώθηκαν, «επικύρωσαν» το… σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο οι πυροσβεστικές παρεμβάσεις των λεγόμενων «προεδρικών», με την… απόσυρση του δημοψηφίσματος, θεωρείται ότι απεσώβησαν μεγαλύτερες φωτιές μέσα στους κόλπους του κόμματος.

H έμπειρη Όλγα Γεροβασίλη έσπευσε πρώτη να κρατήσει ισορροπίες, εκφράζοντας τη διαφωνία της με τις δηλώσεις Κασσελάκη περί εσωτερικού δημοψηφίσματος, ζητώντας να αποσυρθεί αυτή η πρόταση.

Την ακολούθησε ο Νίκος Παππάς, ενώ και οι Ραγκούσης και Θεοχαρόπουλος κινήθηκαν στο ίδιο μοτίβο. Επίσης, οι γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης εξέφρασαν και αυτοί τη διαφωνία τους για το δημοψήφισμα. Στους λεγόμενους προεδρικούς εντάσσεται και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Από την πλευρά του, σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε τις εξελίξεις ως μια «καινούργια μέρα για την παράταξή μας» και μιλώντας για το διαζύγιο με την λεγόμενη «Ομπρέλα» έκανε λόγο για «μικρή απόσχιση» με μικρές πολιτικές διαφορές.

«Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για την παράταξή μας που ενωμένη και με φρέσκες ιδέες και φρέσκο λόγο και με βαθιά ανθρωπιστικό και οικολογικό πρόσημο θα πάμε μπροστά και θα ανοίξουμε το κόμμα στην κοινωνία», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας «Στο Κόκκινο».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα όργανα του κόμματος δουλεύουν και ότι «θα πάμε συντεταγμένα σε ένα μεγάλο συνέδριο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό