25.1 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Να επιστρέψει αμέσως ο Κασσελάκης» ζητά η νομαρχιακή επιτροπή Βόρειας Αθήνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η νομαρχιακή επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖA ζήτησε με ψήφισμα την άμεση επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη στα καθήκοντα και την προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, που όπως υποστηρίζει, βρίσκεται σε εμφανή δυσαρμονία με τη βάση.

Το ψήφισμα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού συγκεντρώνει περίπου το 10% των μελών.

«Δυστυχώς 163 σύντροφοι / –σσες της ΚΕ, αγνόησαν τους 75.000 που ψήφισαν τον Στέφανο Κασσελάκη (09/23) και τη συντριπτική πλειοψηφία των 5.000 συνέδρων (02/24) που επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη της βάσης στον Πρόεδρο και διά μέσου μίας αντιδημοκρατικής και αμφιλεγόμενης «μυστικής ψηφοφορίας» που ήταν μυστική για τα 3/4 και φανερή για το 1/4 (τηλεφωνική κλήση με συνακρόαση), με την απαράδεκτη δικαιολογία “το έχουμε ξανακάνει ή συνηθίζεται”, αποφασίζουν να αποπέμψουν τον Πρόεδρο του κόμματος. Δυστυχώς σύντροφοι σπείρατε ανέμους και θα εισπράξουμε, όλοι μας, θύελλες», τονίσθηκε στο ψήφισμα.

«Απαιτούμε:

– Εφαρμογή και σεβασμός της απόφασης του Διαρκούς Συνεδρίου (2/24), από την ΚΕ και την Πολιτική Γραμματεία.

– Άμεση επιστροφή του σ.Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη στα καθήκοντα του.

– Άμεση διεξαγωγή του προγραμματισμένου Καταστατικού συνεδρίου και άμεση εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Θέλεις τα σημαντικότερα νέα της ημέρας στο e-mail σου;

Κάνε εγγραφή στο newsletter του newsbomb.gr

– Επίσπευση της προσφυγής στη βάση του κόμματος (μέλη και φίλοι) με δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς τεχνικούς αποκλεισμούς, χωρίς καταστατικές παρεκτροπές.

Στεκόμαστε στο πλευρό του νομίμως και δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και ως νομαρχιακή επιτροπή Βόρειας Αθήνας, ως αριστεροί, ως δημοκράτες το ίδιο θα πράξουμε για κάθε νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο του κόμματος, είτε τον ψηφίσαμε είτε όχι, είτε συμφωνούμε είτε όχι με επιλογές ή συμπεριφορές του», σημειώθηκε ακόμη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό