22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Μείζονα ανευθυνότητα το σενάριο πρόωρων εκλογών – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Έντονες είναι οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά του σεναρίου των πρόωρων εκλογών που πυροδοτήθηκε μετά το τελευταίο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ο πρωθυπουργός μίλησε για «λογοδοσία» μετά το τέλος της πανδημίας και της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης χρέωσε στο μέγαρο Μαξίμου τα σχετικά σενάρια ενώ συνέδεσε το ενδεχόμενο εκλογών …κοροναϊού με επώδυνα μέτρα στην οικονομία.

Ρίτα Γουίλσον: Σοκάρει περιγράφοντας τα συμπτώματα της χλωροκίνης Να μιλήσει ανοιχτά στο λαό

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι «μεγάλη υποκρισία και προσβολή στην ελληνική κοινωνία σε αυτές τις συνθήκες ο Πρωθυπουργός με μισόλογα και διαρροές να ανοίγει θέμα εκλογών».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης «Ενδεχομένως να συναισθάνεται ότι μπορεί να οδηγηθεί σε επώδυνα μέτρα που θα πληγώσουν την ελληνική οικονομία και θέλει να προλάβει τις εξελίξεις. Εάν ισχύει αυτό, να βγει να το πει με παρρησία στον ελληνικό λαό. Είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο πέρα από την κρίση της πανδημίας. Δεν ακολουθούμε αυτές τις λογικές η προσοχή μας στρέφεται μόνον στην αντιμετώπιση της πανδημίας» σημείωσε.

Φιλολογία – δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο οι πρόωρες εκλογές

«Μείζονα ανευθυνότητα» χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής το σενάριο των πρόωρων εκλογών υποστηρίζοντας ότι εν μέσω κρίσης η χώρα θα μπει σε διπλή προεκλογική περίοδο.

Αυτός που θα το αποτολμήσει θα προκαλέσει μία λαϊκή απαρέσκεια άνευ προηγουμένου υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στον «Αθήνα 9,84».

Ο κ. Βούτσης πάντως ανέφερε ότι «προσωπικά δεν εκτιμώ ότι μπορεί να έχουμε εξελίξεις πρόωρων εκλογών, πέραν μιας φιλολογίας που αναπτύσσεται και η οποία ξεκίνησε από τον κυβερνητικό περίγυρο και από συναδέλφους σας με αρθρογραφία τους ως συμβουλάτορες του Πρωθυπουργού. Πέραν λοιπόν από αυτή την ατμόσφαιρα, η οποία ενδεχομένως να συντηρηθεί και το επόμενο διάστημα, θεωρώ μείζονα πολιτική ανευθυνότητα να συζητά κανείς ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

«Για να μπει σε πράξη ένα τέτοιο ενδεχόμενο χρειάζονται δυόμιση μήνες προεκλογικής περιόδου. Διότι είναι διπλές εκλογές. Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο, όποιος το κάνει, θα υποστεί ένα κόστος και μια λαϊκή απαρέσκεια άνευ προηγουμένου και νομίζω τόσο μυαλό τουλάχιστον ακόμα και αν λείπει μια ευθύνη, κατά την γνώμη μου, τόσο μυαλό υπάρχει στην αντίπερα πολιτική όχθη» επεσήμανε ο κ. Βούτσης.

Με «χειρουργικούς χειρισμούς» θα γίνει η άρση των μέτρων

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό