24.9 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Κινούμενη άμμος» οι συσχετισμοί στην Κεντρική Επιτροπή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα αχαρτογράφητο εσωκομματικό τοπίο και μία εικόνα «κινούμενης άμμου» αποτύπωσαν οι ψηφοφορίες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το χρονοδιάγραμμα για τις κάλπες πέρασε όπως αποφασίστηκε από την Πολιτική Γραμματεία, ωστόσο αυτό που μένει ως πολιτικό συμπέρασμα είναι πως πλέον μέσα στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος δεν υπάρχουν εννιαία μπλοκ. 

Και είναι ενδεικτικό πως απέναντι στην πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας (112 ψήφοι) δεν κατάφεραν να «συνασπιστούν» οι δυο αντίθετες «γραμμές» που εκφάστηκαν από την Θεοδώρα Τζάκρη (62 ψήφοι) και τον Παύλο Πολάκη (9 ψήφοι) για επίσπευση των διαδικασιών. 

Επίσης, με συσχετισμό 40 υπέρ και 60 κατά δεν πέρασε η πρόταση του Νίκου Παππά να μην πεταχτεί η δουλειά που έκαναν όλα τα στελέχη για τις καταστατικές αλλαγές για τις οποίες επέμεινε ότι θα έπρεπε να προχωρήσουν στην κατεύθυνση μετασχηματισμού του κόμματος χωρίς να μπαίνει στο τραπέζι θέμα αλλαγής ονόματος. 

Ακόμα και η περιβόητη πρόταση Σπίρτζη για το Πόθεν Έσχες πέρασε με μόλις τρεις ψήφους διαφορά (87 υπέρ και 84 κατά) με το τοπίο να είναι απολύτως «θολό» ως προς το ποιος ελέγχει και ποιος όχι την πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό