23.7 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ για δίκτυα τηλεπικοινωνιών: Να ληφθούν μέτρα για να μην υπάρξει υπερφόρτωση

Ειδήσεις Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ για δίκτυα τηλεπικοινωνιών: Η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει μέτρα στήριξης των επικοινωνιακών υποδομών παρά το ότι αυξάνονται οι χρήστες των ψηφιακών υπηρεσιών τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ για δίκτυα τηλεπικοινωνιών: Την ανησυχία τους για την κατάσταση των δικτύων τηλεπικοινωνιών, εκφράζουν σε ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερακάκη.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητούν «μέτρα για την διαχείριση του φόρτου των δικτύων  τηλεπικοινωνιών εξαιτίας της επιδημίας του Co-19». Επισημαίνουν μάλιστα ότι από τις έως τώρα ανακοινώσεις της κυβέρνησης « δεν προκύπτουν συγκεκριμένα μέτρα που να έχει πάρει η κυβέρνηση για την αποφυγή υπερφόρτωσης των δικτύων, με δεδομένο μάλιστα ότι, όσο θα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα, το επίπεδο του ψηφιακού αλφαβητισμού θα αυξάνεται καθώς όλο και μεγαλύτερο μέρος των συμπολιτών μας θα χρησιμοποιεί ψηφιακές υπηρεσίες για την εργασία, την επικοινωνία και την ψυχαγωγία του».  Επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο να υπάρξει ενημέρωση για το «πόσο υπερφορτωμένα είναι τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών της χώρας από την ημέρα επιβολής των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας;».

(Φώτο απο παλιότερη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ) 

Παράλληλα, σε άλλη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία,  48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέρουν το θέμα της ελάφρυνσης των καταναλωτών της ΔΕΗ. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά «στο πλαίσιο της λήψης εκτάκτων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κορωνοιού Co-19, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την παροχή εκτάκτων μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης καταναλωτών της ΔΕΗ. Ωστόσο, τα μέτρα αυτά θεωρούνται άδικα με στόχο την εξυπηρέτηση, αποκλειστικά,  μεγάλων καταναλωτών της ΔΕΗ και δεν έχει ληφθεί καμιά μέριμνα για καταναλωτές με μικρές και μεσαίες καταναλώσεις, που είναι και η πλειοψηφία των καταναλωτών που έχουν σήμερα την ανάγκη στήριξης. Πολλές κατηγορίες πλήττονται όπως, μικρομεσαίες επιχειρήσεις των οποίων ανεστάλη η λειτουργία.». Μάλιστα σημειώνουν πως «δεν έχει ανακοινωθεί ποιος είναι ο μηχανισμός που θα αποτρέπει την αποκοπή ηλεκτρικής ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ή επαγγελματίες που δεν είναι συστηματικοί κακοπληρωτές. Ακόμη, δεν έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία της πολιτείας ώστε να υπάρξει παράταση εξόφλησης λογαριασμών για τις κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης λόγω της κρίσης».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως «τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί τελικά δεν εξυπηρετούν ούτε τα μικρά ή μεσαία νοικοκυριά, ούτε την πληθώρα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η εξασφάλιση της πρόσβασης στην ηλεκτρική ενέργεια είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και όσες/όσους πολίτες και επαγγελματίες πλήττονται από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας». Με αφορμή τα παραπάνω ζητούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος «τα ακριβή στοιχεία για το πλήθος των ωφελούμενων καταναλωτών, από τα εξαγγελθέντα μέτρα, ανά κατηγορία και περιγραφή των εργαλείων που έχει ενεργοποιήσει το ΥΠΕΝ ώστε να μην γίνει αποκοπή/διακοπή ρεύματος σε κανένα νοικοκυριό ή επιχείρηση που έχει πραγματική ανάγκη».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό