17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυχία της κυβέρνησης στην εξάλειψη της οπαδικής βίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Επίκαιρη επερώτηση για την έξαρση των φαινομένων οπαδικής βίας και την αντιμετώπιση των εγκληματικών δράσεων που εκδηλώνονται με αφορμή ή πρόσχημα τον αθλητισμό κατέθεσαν 44 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Αθλητισμού και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος Θάνου Μωραΐτη.

Στην επίκαιρη επερώτηση, η οποία απευθύνεται προς τα Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και Προστασίας του Πολίτη οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι «ο χώρος του αθλητισμού και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία θρηνούν για την αποτρόπαια δολοφονία του  Άλκη Καμπανού, ενός νέου ανθρώπου που απλά αγαπούσε την ομάδα του και τον αθλητισμό». 

Όπως τονίζεται «όλα τα στοιχεία συντείνουν στο εξαιρετικά ανησυχητικό συμπέρασμα ότι τo φαινόμενο της βίας, με αφορμή ή πρόσχημα τον αθλητισμό, βρίσκεται και πάλι σε έξαρση». Αναφέρεται, επίσης ότι το φαινόμενο αυτό «πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα», καθώς, «σύμφωνα με καταγγελίες μαζικών φορέων, αλλά και δημοσιεύματα του τύπου, σε κάποιες Λέσχες Φιλάθλων φέρεται να έχουν εισχωρήσει ακροδεξιές ομάδες που δρουν κατά το πρότυπο των ταγμάτων εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», προβαίνοντας σε πράξεις ακραίας βίας».

«Τα εκ των υστέρων κατασταλτικά μέτρα, η περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινών με το ‘ιδιώνυμο’, καθώς και οι νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και την αθλητική νομοθεσία που εξήγγειλε για ακόμη μια φορά ο κ. Αυγενάκης, αποδεικνύουν την αποτυχία της κυβέρνησης στην εξάλειψη της βίας με αφορμή τον αθλητισμό και την αποτροπή εγκληματικών πράξεων», επισημαίνεται στο κείμενο της επερώτησης. Οι βουλευτές υποστηρίζουν πως «η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά μέχρι τώρα, προκειμένου να σπάσει οριστικά το απόστημα της βίας, που εκδηλώνεται με αφορμή ή με πρόσχημα τον αθλητισμό».

Καλούν παράλληλα τους αρμόδιους υπουργούς, να δώσουν απαντήσεις μεταξύ άλλων στα εξής ερωτήματα:

«Αν λειτουργούσε νομίμως η λέσχη φιλάθλων στην οποία φέρονται να ήταν μέλη οι συλληφθέντες για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Αν η αρμόδια αστυνομική αρχή γνώριζε την ύπαρξη της λέσχης και γιατί δεν υπήρξαν οι ενδεδειγμένες ενέργειες σφραγίσματος πριν συμβεί η αποτρόπαια δολοφονία. Ποιος είναι ο απολογισμός της πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη διενέργεια των προβλεπόμενων ελέγχων στις λέσχες φιλάθλων και την αντιμετώπιση των φαινομένων οπαδικής βίας. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την πραγματική αντιμετώπιση της έξαρσης της οπαδικής βίας και την πρόληψη των εγκληματικών δράσεων που εκδηλώνονται με αφορμή ή πρόσχημα τον αθλητισμό».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό