26 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Έμπλεξαν με πόθεν έσχες, χρέη στην εφορία και ποινικά μητρώα – Ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Κασσελάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε «παιχνίδια» τακτικής και ψυχολογικού πολέμου επιδίδονται στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη όσο και από τους «87» με διαρκή χτυπήματα πάνω και κάτω από τη ζώνη ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σάββατο και κυρίως με το βλέμμα στραμμένο στο Συνέδριο.

Από την μια πλευρά ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται αύριο ή την Παρασκευή με ένα απλό και σύντομο βίντεο να ανακοινώσει την απόφαση του για την εκ νέου υποψηφιότητα του, με στόχο να επανέλθει στον προεδρικό θώκο της Κουμουνδούρου.

Όλες αυτές τις ημέρες είχε σειρά επαφών με βουλευτές αλλά και στελέχη που τον στηρίζουν, που αναθάρρησαν μετά την τελευταία δημοσκόπηση που τον εμφάνιζε πρώτο με μεγάλη διαφορά ακόμη και από τον Αλέξη Τσίπρα.

Και μπορεί χθες να ήταν στην Ιταλία, ωστόσο τα «μάτια» και τα «αυτιά» των συνεργατών του ήταν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας καθώς είχε «καλλιεργηθεί» νωρίτερα από στελέχη των «87» και όχι μόνο, ένα κλίμα αυστηροποίησης των όρων και των προϋποθέσεων για τις υποψηφιότητες, με προφανή στόχο όπως έλεγαν από το στρατόπεδο Κασσελάκη τον αποκλεισμό του από την διαδικασία.

Αναζητούν τεκμηριωμένο «μπλόκο» σε Κασσελάκη 

Οι «87» έβαλαν στο τραπέζι μια σειρά από «δικλείδες» όπως η κατάθεση πόθεν έσχες από τους υποψηφίους και η διερεύνηση τυχόν οφειλών στο δημόσιο. Στη συζήτηση που έγινε δεν φάνηκε να επικρατεί αυτή η πρόταση, αντιθέτως εκείνη της γραμματέως της ΚΕ Ράνιας Σβίγκου η οποία προέβλεπε τους ίδιους κανόνες με τους οποίους έγιναν οι εκλογές για την ηγεσία πριν ένα χρόνο.

Επίσης προτάθηκε να αυξηθούν οι υπογραφές που απαιτούνται από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από 30 που ισχύει σήμερα σε 50 και να είναι απαραίτητο και λευκό ποινικό μητρώο. Τις δυο αυτές προτάσεις δέχθηκε η πλευρά Κασσελάκη ωστόσο απορρίφθηκε από την πλειοψηφία στο όργανο.

Ωστόσο το θέμα δεν έκλεισε και θα συζητηθεί εκ νέου αύριο σε νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Οι «87» ζήτησαν, όλοι οι υποψήφιοι να δεσμευθούν ότι αποδέχονται το Καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. 

Στελέχη του οργάνου όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υποστήριξαν πως «κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος κάποιος που μιλά για «κουκουλοφόρους», «πραξικοπήματα» και «εκτροπές» ωστόσο πρόσθεσαν πως θέλουν να είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης για να τον κρίνει η βάση.

Για την καταγγελία της περί bullying από τον πρώην Πρόεδρο ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου η Κατερίνα Νοτοπούλου λέγοντας πως έχει μηνύματα και αν χρειαστεί θα τα γνωστοποιήσει.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης  επέμεινε στην πρόταση του να επισπευστεί το συνέδριο και να στηθούν νωρίτερα οι εσωκομματικές κάλπες, πρόταση με την οποία συμφώνησαν η Θεοδώρα Τζάκρη και η Ολυμπία Τελιγιορίδου και διαφώνησαν τα υπόλοιπα 18 μέλη με το χρονοδιάγραμμα να μένει ως έχει και το επικείμενο συνέδριο θα είναι Έκτακτο και όχι και Καταστατικό, μπλοκάροντας έτσι τις προτάσεις Κασσελάκη για τις αλλαγές στο κόμμα.

Υποστηρικτές του Κασσελάκη στέλνουν την ΠΓ στο Πειθαρχικό…

Πάντως οι υποστηρικτές Κασσελάκη κλιμακώνουν τις επιθέσεις. Με ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων και των Συντονιστικών Οργανώσεων Μελών Άνδρου, Νάξου, Σύρου και Τήνου ζητά την παραπομπή της Πολιτικής Γραμματείας στο πειθαρχικό:

«Καλούμε την Επιτροπή Δεοντολογίας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παρέμβει αποτελεσματικά για να μας προστατεύσει όλους από την επίταση, επιπλέον διασπαστικών φαινομένων, παρακαλούμε όπως εξετάσει το ανακοινωθέν της τελευταίας συνεδρίασης της Π.Γ., καθότι αφενός αναφέρει πως “αυθεντικός ερμηνευτής” του καταστατικού είναι η ΚΕ και αφετέρου δεν προκύπτει καταστατικά με κανέναν τρόπο έκπτωση του Προέδρου μετά την ψήφιση της άρσης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του, η οποία απόφαση βρίσκεται υπό την διαλυτική αίρεση της έγκρισης ή της απόρριψης από το έκτακτο συνέδριο, το ανώτατο όργανο του κόμματος που για αυτό το λόγο συγκαλείται».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό