21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Συντονίζονται» για την Βόρεια Κορέα οι υπηρεσίες πληροφοριών ΗΠΑ, Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι διευθυντές των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, αναμένεται κατά πληροφορ΄θες να συναντηθούν στη Σεούλ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, για συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών σχετικά με τη Βόρεια Κορέα.

Τη σχετική ειδήση μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

Η Αβρίλ Χέινς Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ θα έχει συνομιλίες συναντηθεί με τον Παρκ Τζία-γουόν, διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS) και τον Χιροάκι Τακιζάουα, διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των διευθυντών των υπηρεσιών πληροφοριών των τριών χωρών, από τον περασμένο Μάιο.

Το Γραφείο της Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του πρακτορείου Reuters για σχολιασμό των σχετικών πληροφοριών.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Οι ΗΠΑ υπεύθυνες για την «αστάθεια» στην κορεατική χερσόνησο

Οι συνομιλίες έρχονται καθώς ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν αλλάζει τη ρητορική του απέναντι στις ΗΠΑ, δηλώνοντας την περασμένη εβδομάδα πως η Ουάσινγκτον αποτελεί τη «ριζική αιτία» της αστάθειας στην κορεατική χερσόνησο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό