23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνολικά 23 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην περιοχή Τσελεπάκος, στην Τρίπολη Αρκαδίας η Πυροσβεστική αναφέρει ότι είναι οριοθετημένη όπως επίσης και η πυρκαγιά στα Φλάμπουρα Πρέβεζας.

Συνολικά 23 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης τους.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην περιοχή Τσελεπάκος, στην Τρίπολη Αρκαδίας η Πυροσβεστική αναφέρει ότι είναι οριοθετημένη όπως επίσης και η πυρκαγιά στα Φλάμπουρα Πρέβεζας.

Παράλληλα στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρεται ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε: Δωδεκάνησα, Χανιά και Λασίθι, Μεσσηνία, Λακωνία και Κύθηρα.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό