20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνολικά 200 κρούσματα κορονοϊού σε 93 δομές με 100.000 πρόσφυγες

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τα μέτρα της κυβέρνησης στις προσφυγικές δομές που αφορούν τον κορονοϊού μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Κατά την παρουσία του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, Ακραία Φαινόμενα, ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι από τις συνολικά 93 δομές με τους 100.000 διαμένοντες σε όλη τη χώρα, υπάρχουν συνολικά 200 κρούσματα και ευτυχώς κανένα σοβαρό σε τρεις δομές, σε Κρανίδι, Ριτσώνα και Μαλακάσα.

Παραδέχθηκε ότι οι ανοιχτές χωρίς όρια δομές Μόρια, Βαθύ και ΒΙΑΛ είναι πρόβλημα, καθώς δύσκολα ελέγχεται η περιφρούρησή τους. Τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση, η αστυνομία κάνει μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να υπάρξουν ζώνες περιορισμού και στα νησιά και σε όλη την Ελλάδα.

Με αφορμή το σπάσιμο της καραντίνας στη Μαλακάσα από 5 αιτούντες άσυλο αλλά και τις συλλήψεις για τη φωτιά στη ΒΙΑΛ, ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι έχει δώσει εντολή τέτοιες περιπτώσεις να αντιμετωπίζονται  εντελώς διαφορετικά στο πλαίσιο της εξέτασης ασύλου και σε περιπτώσεις που έχει δοθεί άσυλο, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ανάκλησής του.

Πρόσθεσε πως στόχος είναι να εξεταστούν ταχύτατα οι 5.800 αιτήσεις ασύλου που εκκρεμούν έως το τέλος του έτους ώστε όσοι δικαιούνται προστασίας να φύγουν από τις δομές και όσοι δεν δικαιούνται να απελαθούν.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην καταγγελία για την κακοποίηση ανηλίκου στη δομή της Μαλακάσας λέγοντας ότι ο άνδρας που κατηγορείται για την κακοποίηση δεν έπρεπε να βρίσκεται στη δομή καθώς έχει λάβει άσυλο. Η χορήγηση ασύλου για τον εν λόγω άνδρα θα επανεξεταστεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό