16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνθετική βενζίνη Blue Gasoline με μειωμένες εκπομπές CO2

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι όποιες ελπίδες για την επιβίωση των κινητήρων εσωτερικής καύσης επαφίεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στα συνθετικά καύσιμα και ένα από τα πρώτα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν το R33 Blue Diesel, που από το 2018 χρησιμοποιείται στον εταιρικό στόλο της Bosch.
Τώρα η γερμανική εταιρεία, που είναι από τους πιο μεγάλους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας, παρουσίασε σε συνεργασία με τις VW και Shell την Blue Gasoline. Μια συνθετική βενζίνη η οποία αποτελείται κατά το 1/3 από ανανεώσιμα συστατικά και σύμφωνα με τις αναλύσεις θα εξασφαλίζει μια μειωμένη κατά 20% εκπομπή CO2 το χιλιόμετρο.
Παράλληλα διαθέτει μια αυξημένη σταθερότητα της χημικής της σύνθεσης κατά την αποθήκευσή της, γεγονός που της εξασφαλίζει ένα πλεονέκτημα για τη χρήση σε plug-in υβριδικά μοντέλα. Και αυτό γιατί με τις μπαταρίες των τελευταίων να γίνονται όλο και πιο μεγάλες και τα χιλιόμετρα που καλύπτονται καθαρά ηλεκτρικά ολοένα και περισσότερα η βενζίνη θα παραμένει περισσότερο χρόνο στο ρεζερβουάρ.
H Blue Gasoline θα χρησιμοποιηθεί αρχικά στα εταιρικά VW Golf 1.5 TSI της Bosch, ενώ στη συνέχεια θα πωλείται και στα πρατήρια (της Γερμανίας αρχικά) με κόστος ανάλογο αυτού της σούπερ αμόλυβδης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό