15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Συνεχώς στο πλευρό των αθλητών/αθλητριών ΑμεΑ με πράξεις και έργα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις πολυδιάστατες πολιτικές για τα ΑμεΑ στον Αθλητισμό, την τελευταία τετραετία, ανέλυσε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για Θέματα ΑμεΑ της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός και γενικότερα ο αθλητισμός των ΑμεΑ αποτελούν όχι απλά ένα σημαντικό κεφάλαιο του αθλητισμού, αλλά πρωτίστως ένα εξαιρετικό υπόδειγμα στάσης ζωής» τόνισε αρχικά ο υφυπουργός Αθλητισμού και συνέχισε:

«Οι αθλητές ΑμεΑ, οι πρωταθλητές ΑμεΑ και οι Παραολυμπιονίκες μας αποτελούν, κυρίως για τους νέους μας, πρότυπα μαχητικότητας και αγωνιστικότητας, αέναης προσπάθειας για βελτίωση, αισιοδοξίας και επιμονής, μίμησης για όλους».

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε:

* Την αυξημένη, κατά τουλάχιστον 30%, χρηματοδότηση των σωματείων ΑμεΑ, των Ομοσπονδιών τους και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής την τριετία 2020-2022. Χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ.* Την κατασκευή του πρώτου Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, προϋπολογισμού 32 εκατ. ευρώ, σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Ραφήνας/Πικερμίου, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες των αθλητών και των αθλητριών ΑμεΑ, θα προσφέρει τις δυνατότητες για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και την καλύτερη προετοιμασία τους για τη συμμετοχή τους σε αθλητικές διοργανώσεις και θα φιλοξενεί διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις ΑμεΑ.Ο φάκελος του έργου, όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, κατατίθεται στο αρμόδιο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, για την έγκριση της αύξησης των συντελεστών δόμησης και κάλυψης, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης και υλοποίησης και εντός του καλοκαιριού να έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτησή του.* Την σε εξέλιξη καταγραφή της προσβασιμότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα μέσα του «Πέλοπα» (από τις 4.777 δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, που έχουν καταγραφεί, μόλις οι 1.200 έχουν δηλωθεί προσβάσιμες σε ΑμεΑ) και την προτεραιοποίηση έργων κατασκευής και αναβάθμισης, με έμφαση στην προσβασιμότητα.* Την εξωστρέφεια του ελληνικού αθλητισμού και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, μέσα από τη διεκδίκηση και υλοποίηση διεθνών αθλητικών διοργανώσεων και στο πεδίο των ΑμεΑ, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών Ανδρών και Γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί φέτος στο Ηράκλειο, από 13 έως 24 Ιουνίου.* Τις δεκάδες θεσμικές ρυθμίσεις για τον Αθλητισμό των ΑμεΑ, ικανοποιώντας πάγια αιτήματα, όπως η αναγνώριση ίσων προνομίων σε συνοδούς-αθλητές, χωρίς αναπηρία, που αγωνίζονται νομίμως, βοηθώντας στους αγώνες ΑμεΑ.

«Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αθλητών/αθλητριών Ατόμων με Αναπηρία. Βρισκόμαστε δίπλα τους, όχι με ευχολόγια, αλλά με έργα και πράξεις! Το κάνουμε γιατί είναι χρέος μας να τους διασφαλίσουμε ένα περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Αυγενάκης.

Στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής του Κοινοβουλίου για Θέματα ΑμεΑ συμμετείχαν -και αναγνώρισαν την εξαιρετική συνεργασία και τη σημαντική συμβολή του Υφυπουργείου Αθλητισμού στη βελτίωση και ανάπτυξη του αθλητισμού ΑμεΑ αυτή την τετραετία- και οι:* Κωνσταντίνος Στεφανίδης, πρόεδρος Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης,* Αθανάσιος Τσιβίλης, Α΄ αντιπρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής,* Γρηγόρης Πολυχρονίδης, πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών,* Κωνσταντινιά Σωτηριάδη, γενική γραμματέας Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες,* Ιωσήφ Σταυρακάκης, πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών,* Χαράλαμπος Περδίκης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο,* Δήμητρα Αρκά, πρόεδρος Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων* Διονύσιος Κοδέλλας, Πρέσβης επί τιμή, πρόεδρος Ομοσπονδίας Special Olym,* Χρήστος Κορομηλάς, γενικός γραμματέας Σκύλων Οδηγών Τυφλών Ελλάδας, μέλος του ΔΣ του Φάρου Τυφλών της Ελλάδας και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό