19.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Αντιδρούν για την μετατροπή του νοσοκομείου αποκλειστικά για COVID

Παράσταση Διαμαρτυρίας θα κάνουν αύριο Πέμπτη 8 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Ελευσίνας οι εργαζόμενοι του Θριάσιου νοσοκομείου ενώ θα συνεχίσουν και την Παρασκευή 8 Απριλίου με αυτοκινητοπορεία στις 6 το απόγευμα στα Lidl Ελευσίνας.

Οι εργαζόμενοι δεν συμφωνούν με την μετατροπή του μοναδικού νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής σε νοσοκομείο μόνο COVID,  καθώς όπως λένε αυτό αφήνει δεκάδες χιλιάδες κάτοικους και εργαζομένους της περιοχής, χωρίς ούτε μία διαθέσιμη κλίνη για τη νοσηλεία ασθενών με άλλες παθήσεις.

Σύμφωνα με το Σύλλογο, δεκάδες ασθενείς με σοβαρότατες παθήσεις (π.χ. κακοήθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.λπ.) που κάνουν θεραπείες σε κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου καθώς και για τους περισσότερους από 1000 ασθενείς που περιμένουν στη λίστα αναμονής για χειρουργική επέμβαση θα μείνουν αβοήθητοι.

Την ίδια στιγμή κινδυνεύει άμεσα με διακοπή λειτουργίας, η Πνευμονολογική κλινική, όπου έχουν απομείνει μόνο 2 ειδικευμένοι γιατροί (1 μόνιμος και 1 επικουρικός) και αντί για την άμεση πρόσληψη παθολόγων και πνευμονολόγων, μετακίνησαν στις κλινικές COVID ειδικευόμενους άλλων ειδικοτήτων (ψυχιατρικής, ακτινολογίας, γυναικολογίας, καρδιολογίας, παιδιατρικής, νευρολογίας κ.λπ.) ενώ παραμένουν οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό, βοηθητικό υγειονομικό και παραϊατρικό προσωπικό.

 Οι ίδιοι όπως λένε θα συνεχίζουν τον αγώνα τους ζητώντας μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Μεγάρων και Ασπροπύργου καθώς και δημιουργία Κέντρου στην Μάνδρα.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό