12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνεχίζουμε τη δουλειά για να ανοικοδομηθεί η ισχυρότερη δυνατή σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο υψηλότερο επίπεδό τους τοποθέτησε και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν τις σχέσεις ΗΠΑ και Ελλάδας, ο οποίος συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

«Είμαστε ευγνώμονες για αυτή τη συνεργασία: το έργο που κάνουμε μαζί για να σταθούμε ενάντια στην επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και να σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας, και το έργο που κάνουμε μαζί για την ενίσχυση και τη διαφοροποίηση της ενεργειακής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου, το έργο που κάνουμε μαζί μέσω του Στρατηγικού Διαλόγου που πραγματοποιήσαμε και που πρόκειται να συνεχίσουμε σε τόσους πολλούς διαφορετικούς τομείς της σχέσης Ελλάδας-Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Μπλίνκεν, προσθέτοντας ότι οι δύο άνδρες θα συνεχίσουν τη σημαντική δουλειά που γίνεται για να ανοικοδομηθεί η ισχυρότερη δυνατή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας κάλεσε τον Αμερικανό υπουργό να παραθέσουν τις παρατηρήσεις τους για τη ρωσική εισβολή, ενώ αναφέρθηκε στην κατάσταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. «Θα δούμε πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να είναι πιο παρούσες στην περιοχή – το μοντέλο 3+1, για παράδειγμα. Είναι κάτι που έχει τεράστια σημασία για εμάς, και θα ήθελα να συζητήσουμε πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε και επίσης να συζητήσουμε τις προκλήσεις σε μια διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες παντού», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό