15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται το Κύπελλο Εθνών Αφρικής παρά την τραγωδία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο προημιτελικός του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, προγραμματισμένος για την Κυριακή στη Γιαουντέ ανάμεσα στους νικητές των ζευγών Ακτή Ελεφαντοστού-Αίγυπτος και Μαρόκο-Μαλάουι, θα μεταφερθεί στο δεύτερο στάδιο της πρωτεύουσας του Καμερούν, μετά τη χθεσινή τραγωδία.

Το ανακοίνωσε σήμερα (25/1) ο πρόεδρος της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου (CAF), Πατρίς Μοτσέπε, ο οποίος δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «ο αγώνας που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στο γήπεδο “Ολέμπε” θα γίνει στο στάδιο “Αχίντιο”».

Το πρόσφατα ολοκληρωμένο στάδιο «Ολέμπε» έχει προγραμματιστεί επίσης να φιλοξενήσει έναν ημιτελικό στις 3 Φεβρουαρίου και τον τελικό στις 6 Φεβρουαρίου, αλλά ο Μοτσέπε είπε ότι αν οι αρμόδιες Αρχές δεν εγγυηθούν βελτιωμένη ασφάλεια, ενδέχεται να υπάρξει αλλαγή έδρας.

Ακόμη, δήλωσε ότι η CAF ζήτησε εξηγήσεις από την οργανωτική επιτροπή και την κυβέρνηση του Καμερούν σχετικά με την αιτία της τραγωδίας και γιατί οι πύλες στο στάδιο, που θα έπρεπε να είχαν ανοίξει, ήταν κλειστές.

«Θέλουμε επείγοντα μέτρα για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί και μια έκθεση μέχρι την Παρασκευή για να εξηγήσουμε τι πήγε στραβά», είπε ο Μοτσέπε σε συνέντευξη Τύπου.

«Σαφώς υπήρχαν ελλείψεις, αστοχίες σε αδυναμίες, υπήρχαν προβλήματα που έπρεπε να είχαν προβλεφθεί. Η ασφάλεια των θεατών πρέπει να είναι το πρωταρχικό μας καθήκον και υποχρέωση. Υπήρχε μια πύλη κλειστή για ανεξήγητους λόγους», είπε αφού επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας, υπονοώντας ότι, αν είχε ανοίξει, θα είχε αποφευχθεί.

Ο Μοτσέπε, που επισκέφτηκε τους τραυματίες και είπε ότι μόνο επτά παραμένουν στο νοσοκομείο, τόνισε ότι συζητήθηκε η αναβολή των σημερινών αγώνων αλλά αποφασίστηκε ότι θα διεξαχθούν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό