24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζει να μεγαλώνει το BCL

Ειδήσεις Ελλάδα

Ως γνωστόν, η Ουνικάχα Μάλαγα είναι η τελευταία ομάδα που ενσωματώθηκε στο Basketball Champions League, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο, με την κορυφαία διοργάνωση της FIBA, στην οποία ως γνωστόν, συμμετέχει και η ΑΕΚ. Το BCL μεγαλώνει όλο και περισσότερο, κάνοντας σημαντικά βήματα προόδου, από χρονιά σε χρονιά και όπως όλα δείχνουν, αυτό θα ισχύσει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2021-22).

Επί της ουσίας, η προσθήκη της Μάλαγα στο BCL, είναι μία από τις πιο σημαντικές που έχουν γίνει, από τη στιγμή που «γεννήθηκε» η κορυφαία διοργάνωση της FIBA. Ωστόσο, έχει ιδιαίτερη σημασία και το ότι η ισπανική ομάδα άφησε το Eurocup, για να έρθει στο BCL. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Για την ακρίβεια, από το 2016 μέχρι σήμερα, έχουν κατακτήσει το Eurocup, οι εξής πέντε ομάδες: 2016: Γαλατάσαραϊ, 2017: Ουνικάχα Μάλαγα, 2018: Νταρουσάφακα, 2019: Βαλένθια, 2021: Μονακό.

Έχει λοιπόν τη δική του, αξία, το γεγονός ότι οι τρεις από τις πέντε αυτές ομάδες, που κατέκτησαν το Eurocup, παράτησαν αυτή τη διοργάνωση, για το BCL. Εκτός από τη Μάλαγα, το ίδιο έχουν κάνει ήδη οι Γαλατάσαραϊ και Νταρουσάφακα. Ήδη λοιπόν, είναι σαφές ότι αρχίζει και αχνοφαίνεται και παράλληλα γίνεται συνείδηση στις ομάδες, ότι η FIBA έχει μία σαφώς πιο σωστή προσέγγιση, για το άθλημα και για να βοηθήσει τις ομάδες.

Είναι σαφές πλέον, ολοένα και για περισσότερες ομάδες που αντιμετωπίζουν το μπάσκετ με τους πιο βασικούς κανόνες μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας, ότι δεν μπορούν να ακολουθούν το σύστημα που ευνοεί μόνο συγκεκριμένες ομάδες, που ξοδεύουν αλόγιστα ποσά χρημάτων. Για αυτό και τρεις από τις τελευταίες πέντε κατόχους του Eurocup, παράτησαν αυτή τη διοργάνωση και έτσι δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στο BCL στο μοντέλο που ακολουθεί. Επίσης, είναι σαφές ότι το αντίθετο «δρομολόγιο», έχει γίνει μόνο μία φορά, μιας και η Βίρτους Μπολόνια, είναι η μοναδική κάτοχος του BCL, που έφυγε για το Eurocup.

Αναμφίβολα, το BCL συνεχίζει να αναπτύσσεται συνεχώς και αυτό είναι πολύ ευχάριστο και για την ΑΕΚ και προσωπικά για τον Μάκη Αγγελόπουλο, αφού από την πλευρά της Βασίλισσας, έχει γίνει εξ αρχής, η επιλογή της στήριξης της κορυφαίας διοργάνωσης της FIBA.

Ευρωπαϊκό χωρίς Έλληνες δεν γίνεται! Καθημερινές Euro προσφορές, πρωτότυπα στοιχήματα & EuroNovileague με 2.020.000€**Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό