16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεργασία Renault και Geely για υβριδικά αυτοκίνητα σε Κίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Renault Group και το Geely Holding Group ανακοίνωσαν σήμερα μια συνεργασία σύμφωνα με την οποία η Geely θα κατασκευάζει και θα πουλά υβριδικά αυτοκίνητα με τα σήματα της Renault στην Κίνα, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες της Geely, τις αλυσίδες εφοδιασμού και τις εγκαταστάσεις παραγωγής της.

Η Renault θα επικεντρωθεί στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ και στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν επίσης η Renault να βοηθήσει την Lynk & Co να επεκτείνει τις πωλήσεις της στη Νότια Κορέα, εκεί όπου η Renault, μέσω της Renault Samsung Motors, κατασκευάζει και πουλά αυτοκίνητα για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Το εγχείρημα θα επικεντρωθεί στην Κίνα και τη Νότια Κορέα αρχικά, αλλά πιθανότατα θα επεκταθεί και σε άλλες ταχέως αναπτυσσόμενες ασιατικές αγορές.
Η συνεργασία σηματοδοτεί την επιστροφή της Renault στην Κίνα μετά το 2020, όταν έληξε η συνεργασία της με την Dongfeng Motor Group, μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2013 αλλά έληξε το 2020 λόγω χαμηλών πωλήσεων.
Επιπλέον η Geely και η Renault εξετάζουν επίσης την κοινή ανάπτυξη πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό