12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας με την ΜΟΚΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν o Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (MOKE) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου γίνεται στο πλαίσιο της μακράς συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο Φορείς, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωσή της. Εκ μέρους του Συνδέσμου υπεγράφη από τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Συριανό, και εκ μέρους της ΜΟΚΕ ΠΘ από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γεώργιο Α. Σταμπουλή. Όπως τονίζουν και οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν και θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους με γνώμονα την ανάπτυξη του οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας και την δημιουργία μιας σύγχρονης οικονομίας που συμβάλλει στην ευημερία όλων των πολιτών.

Στόχος είναι η περαιτέρω συνένωση των δυνάμεων των δύο πλευρών, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών που έχουν αποκομίσει από τη μέχρι τώρα δραστηριότητά τους και η ανάληψη από κοινού δράσεων και πρωτοβουλιών. Η κίνηση αυτή αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στη διασύνδεση της Επιχειρηματικής με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, στην ενίσχυση και αξιοποίηση της έρευνας στο Πανεπιστήμιο και στην παραγωγή, καθώς και στην εξοικείωση των νέων επιστημόνων με την επιχειρηματική σκέψη.

Η συνεργασία των Μερών αφορά καταρχήν στην ενίσχυση και ανάπτυξη του δικτύου μεντόρων και υλοποίηση δράσεων Συμβουλευτικής Καθοδήγησης (mentoring), στην προώθηση και σχεδιασμός δράσεων ανοιχτής καινοτομίας προς τις επιχειρήσεις με την υλοποίηση θεματικών διαγωνισμών ιδεών (Ideathons). Επίσης αφορά στην υλοποίηση δράσεων με στόχο την περαιτέρω υποστήριξη και προώθηση των startups και την καλύτερη δικτύωσή τους στην αγορά, καθώς και στη διοργάνωση ημερίδων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα επιχειρηματικότητας, πνευματικής ιδιοκτησίας, ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων (Horizon Europe, Ερευνώ Δημιουργώ Καινοτομώ κ.α.). Επιπλέον η συνεργασία περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση, από κοινού, δράσεων και εκδηλώσεων, τη διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας μέσω της από κοινού διοργάνωσης δράσεων και επισκέψεων σε επιχειρήσεις, το σχεδιασμό δράσεων και

προγραμμάτων εκπαίδευσης των στελεχών των επιχειρήσεων σε θέματα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, την ανάληψη από κοινού πρωτοβουλιών και υποβολή προτάσεων και συμμετοχών σε περιφερειακά, εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό