25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Συνεργασία της Renault με την κινεζική Geely για φθηνά ηλεκτρικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Renault, σε συνεργασία με τους Κινέζους, θα εξελίξει μια νέα γενιά ηλεκτρικών Twingo, με στόχο να κοστίζουν λιγότερο από 20.000 ευρώ προσφέροντας πραγματικά φτηνά αμιγώς ηλεκτρικά μέσα από τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Το σχεδιαστικό και το τεχνικό πρότζεκτ θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία, ενώ η παραγωγή θα γίνεται στην Ευρώπη. Η Ampere, η ηλεκτρική υπό-μάρκα της Renault, θα ηγείται του πρότζεκτ.

Ο Luca de Meo, ο CEO της Renault, ανακοίνωσε τα σχέδια για το ηλεκτρικό Twingo στα τέλη του περασμένου έτους, και δήλωσε ότι το μοντέλο θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη, πιθανώς στη Σλοβενία, όπου παράγεται και το τρέχον Twingo.

Η απόφαση της Renault να συνεργαστεί με έναν κινεζικό εταίρο για την εξέλιξη του Twingo δεν σχετίζεται με την πρόσφατη διακοπή των συνομιλιών με τη Volkswagen για την από κοινού ανάπτυξη ενός προσιτού ηλεκτρικού.

Η VW, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ στην Ευρώπη, χωρίς εταίρο, βασιζόμενη στις δικές της δυνάμεις.

Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, υπό την πίεση της ανάγκης να αναβαθμίσουν τις γκάμες των ηλεκτρικών τους με φτηνότερα μοντέλα, στρέφονται όλο και περισσότερο σε συνεργασίες από χώρες με χαμηλότερο κόστος για να μειώσουν τα έξοδα.

Παρόλο που η επιλογή της Κίνας δεν είναι απαραίτητα η φθηνότερη (υπάρχουν και φτηνότερες παραγωγικές χώρες, όπως η Ινδία), η συγκεκριμένη χώρα αποτελεί την πηγή των περισσότερων τεχνολογικών καινοτομιών στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Από την άλλη, η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη παραμένει αργή και οι επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μειώνονται, επηρεάζοντας αρνητικά τη ζήτηση.

Την ίδια στιγμή, οι κινεζικές μάρκες επεκτείνονται στην αγορά με πιο προσιτά μοντέλα. Η BYD σχεδιάζει να λανσάρει το Seagull, μέσα στο επόμενο έτος, σε τιμή κάτω από 20.000 ευρώ.

Επιπλέον, η Stellantis θα προσφέρει ηλεκτρικά οχήματα της Leapmotor σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες από τον Σεπτέμβριο, ενώ θα παρουσιάσει μια φθηνότερη έκδοση του Citroen e-C3 στις αρχές του επόμενου έτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό