15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεργασία με τη Vertical Aerospace για ιπτάμενο ταξί

Ειδήσεις Ελλάδα

H Virgin Atlantic διερευνά κατά πόσον θα μπορούσε να λανσάρει μια υπηρεσία ιπτάμενων ταξί στο πλαίσιο μιας συνεργασίας με τη Vertical Aerospace, που εδρεύσει στο Μπρίστολ της Βρετανίας.

Όπως γράφει το BBC, η εταιρεία θεωρεί πως ηλεκτρικά ιπτάμενα οχήματα κάθετης απο/προσγείωσης (eVTOL) θα μπορούσαν να πετούν από πόλεις σε μεγάλα αεροδρόμια.

Η Vertical Aerospace διεξάγει δοκιμαστικές πτήσεις του αεροσκάφους της αυτό το έτος. Η συγκεκριμένη ιδέα φαίνεται λιγότερο «ριζοσπαστική» από αυτές άλλων εταιρειών που «παίζουν» στον χώρο των αεροταξί.

Αρκετές εταιρείες έχουν παρουσιάσει την ιδέα αυτόνομων «ιπτάμενων ταξί» που θα παίρνουν επιβάτες από οροφές κτιρίων σε κέντρα πόλεων και θα τους πηγαίνουν όπου θέλουν να πάνε.

Η Virgin Atlantic προτείνει αεροσκάφη eVTOL να παίρνουν ανθρώπους από πόλεις όπως πχ το Κέμπριτζ και να τους μεταφέρουν σε μεγάλα αεροδρόμια, όπως το London Heathrow.

Κατά τη Vertical Aerospace, το VA-X4 θα είναι σε θέση να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες και έναν πιλότο σε απόσταση μέχρι 100 μιλίων, ενώ θα είναι πιο αθόρυβο και με λιγότερους ρύπους από ένα ελικόπτερο. Συνεργάζεται ήδη με τις American Airlines και Avolon.

«Υπάρχει πολύ hype (ενδιαφέρον) σε αυτήν την αγορά» είπε ο πρόεδρος της Vertical Aerospace, Μάικλ Τσερβένκα, στο BBC.

To αεροσκάφος αυτό, με άνοιγμα φτερών 15 μέτρα, θα έπρεπε να πετά από και προς συγκεκριμένα σημεία, όπως περιφερειακά αεροδρόμια ή ελικοδρόμια. Όπως και άλλα αεροσκάφη, θα υπόκειται σε αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και κανόνων. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό