20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεργασία με την Lotus Engineering, η ομάδα του Jenson Button στο Extreme E

Ειδήσεις Ελλάδα

Λιγότερο από μια εβδομάδα απομένει για την έναρξη της παρθενικής σεζόν του πρωταθλήματος της Extreme E, και σήμερα η ομάδα του Jenson Button ανακοίνωσε ότι η Lotus Engineering είναι η τελευταία της προσθήκη στους συνεργάτες της.

Η βρετανική συμβουλευτική εταιρίας μηχανολογίας, μέλος του Group Lotus, θα είναι τεχνικός συνεργάτης, υποστηρίζοντας την ομάδα JBXE Racing για το Extreme E. Ο ιδρυτής της ομάδας και παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 του 2009, Jenson Button, θα είναι και ο ένας εκ των δύο οδηγών της JBXE Racing, με την Mikaela ahlin-Kottulinsky να είναι η γυναίκα οδηγός της ομάδας.

Η πρώτη σεζόν του Extreme E θα φιλοξενήσει συνολικά δέκα παγκόσμιους πρωταθλητές από θεσμούς της FIA. Πιο συγκεκριμένα, εκτός των Lewis Hamilton, Nico Rosberg και Jenson Button, θα τρέξουν τρεις πρωταθλητές του World Rallycross (Johan Kristoffersson, Timmy Hansen και Mattias Ekstrom), δύο του WRC (Sebastien Loeb και Carlos Sainz), παγκόσμια πρωταθλήτρια γυναικών σε Trial (Laia Sanz) και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Pro-4 (Kyle LeDuc), οι οποίοι κατέχουν συλλογικά πάνω από 40 τίτλους. Εκτός από αυτήν τη λίστα, η Jamie Chadwick είναι πρωταθλήτρια της W Series και η Molly Taylor πρώην πρωταθλήτρια του πρωταθλήματος rally Αυστραλίας.

Η JBXE είναι η δέκατη ομάδα στο Extreme E, μετά τις: Chip Ganassi Racing (ΗΠΑ) Andretti United (ΗΠΑ), ABT Cupra XE (Γερμανία), Rosberg Xtreme Racing (Γερμανία), Team Techeetah (Ινδονησία), Hispano Suiza Team (Ισπανία), Sainz XE (Ισπανία), Veloce Racing (Αγγλία), και X44 (Αγγλία).
Ο εναρκτήριος αγώνας του πρωταθλήματος Extreme E θα είναι το Desert X Prix, που πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 4 Απριλίου στην AlUla της Σαουδικής Αραβίας.
Το Extreme E θα επισκεφτεί πέντε διαφορετικές τοποθεσίες σε τέσσερις ηπείρους. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από τη Σενεγάλη, θα ακολουθήσει η Σαουδική Αραβία, το Νεπάλ, η Γροιλανδία και η Βραζιλία.
Το ημερολόγιο των αγώνων:

3-4 Απριλίου: Sharaan, Al-Ula, Σαουδική Αραβία
29-30 Μαΐου: Lac Rose, Dakar, Σενεγάλη
28-29 Αυγούστου: Kangerlussuaq, Γροιλανδία
23-24 Οκτωβρίου: Santarem, Para, Βραζιλία
11-12 Δεκεμβρίου: Kali Gandaki Valley, Mustang District, Νεπάλ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό