20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Συνελήφθη Eλληνοαυστραλός για διπλή δολοφονία προ 47 ετών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας 65χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος κατηγορείται για διπλή δολοφονία που διαπράχθηκε το 1977 στη Μελβούρνη, συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο την Πέμπτη.

Ο 65χρονος κατηγορείται για την υπόθεση δολοφονίας δύο γυναικών, ηλικίας 27 και 28 ετών, οι οποίες προ 47 χρόνων βρέθηκαν νεκρές μέσα στο διαμέρισμά τους.

Ο δολοφόνος μαχαίρωσε δεκάδες φορές τα θύματα, οι οποίες ήταν δασκάλες, ενώ επέζησε το 16 μηνών παιδί της 27χρονης, το οποίο κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο.

Το παιδί είχε βρεθεί αφυδατωμένο στην κούνια του τρεις ημέρες μετά τη διπλή δολοφονία, όταν η αστυνομία εντόπισε τις σορούς των δύο γυναικών.

Η Αυστραλιανή αστυνομία είχε κάνει λόγο για βάρβαρο, ακραίο έγκλημα και αργότερα, έκανε γνωστό ότι ταυτοποίησε τον δράστη χάρη σε τεστ dna.

Η υπόθεση αποτέλεσε το θέμα βιβλίων, ενώ η Αυστραλία το 2017 είχε επικηρύξει τον 65χρονο για 1 εκατομμύριο δολάρια.

A man has been arrested as part of an investigation into the murder of two women in Collingwood in 1977.

The 65-year-old, who is a dual citizen of Australia and Greece, was arrested at an airport in Rome on Thursday evening.

Read more on the arrest > https://t.co/A451VL3W3n pic.twitter.com/vsMkKk0hhH

— Victoria Police (@VictoriaPolice) September 21, 2024

Βρισκόταν στην Ελλάδα

Σύμφωνα με ιταλικά και αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας -ο οποίος ήταν 17 ετών όταν διαπράχθηκαν οι δολοφονίες- εδώ και πολλά χρόνια βρισκόταν στην Ελλάδα, ενώ πριν από επτά χρόνια είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ο φερόμενος ως δράστης του διπλού εγκλήματος έφτασε στην Ιταλία για διακοπές και συνελήφθη μόλις κατέβηκε από το αεροσκάφος, ενώ οι αρχές της Αυστραλίας προτίθενται να ζητήσουν την έκδοσή του.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό