32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Συνελήφθη 33χρονος για τον βιασμό της πρώην συζύγου του

Ειδήσεις Ελλάδα

Για βιασμό, ενδοοικογενειακή βία, απειλή και κλοπή κατήγγειλε τον 33χρονο εν διαστάσει σύζυγό της μία 36χρονη, σε περιοχή του δήμου Δέλτα, στη Θεσσαλονίκη .

Ο 33χρονος συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα ο 33χρονος μετέβη, χθες το πρωί, το σπίτι της καταγγέλλουσας, όπου φέρεται, με χρήση σωματικής βίας, τη βίασε και στη συνέχεια της αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, ο 33χρονος είχε μεταβεί εξωτερικά της οικίας της απειλώντας την 36χρονη.

Πού μπορείτε να κάνετε καταγγελία σε περίπτωση σεξουαλικής επίθεσης

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε καταγγελία για σεξουαλική επίθεση στην Ελλάδα:

Αστυνομία: Μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα. Επικοινωνήστε με την αστυνομία στο 100 και αναφέρετε ότι έχετε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης. Η αστυνομία θα σας βοηθήσει να συλλέξετε στοιχεία και να ξεκινήσετε την έρευνα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, όπως ιατρικές εκθέσεις, ρούχα που φορούσατε κατά την επίθεση και τυχόν μάρτυρες. Γραμμή Βοήθειας για Θύματα Σεξουαλικής Βίας: Μπορείτε να καλέσετε την 24ωρη Γραμμή Βοήθειας για Θύματα Σεξουαλικής Βίας στο 1522. Η γραμμή παρέχει δωρεάν και εμπιστευτική υποστήριξη από εξειδικευμένους ψυχολόγους. Μπορούν να σας ενημερώσουν για τις διαθέσιμες επιλογές σας και να σας βοηθήσουν να βρείτε την κατάλληλη υποστήριξη. Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Δράσης: Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Δράσης (ΚΕ.Γ.ΜΕ.Δ.) προσφέρει δωρεάν νομική βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη σε θύματα σεξουαλικής βίας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο 210 3314590 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους Εισαγγελία: Μπορείτε να υποβάλετε μήνυση απευθείας στην Εισαγγελία. Συνιστάται να συμβουλευτείτε πρώτα έναν δικηγόρο για να σας βοηθήσει με τη διαδικασία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό