32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Συνελήφθη 33χρονος για ενδοοικογενειακή βία στην εν διαστάσει σύζυγό του

Ειδήσεις Ελλάδα

Καταγγελία σε βάρος του 33χρονου εν διαστάσει συζύγου της, για βιασμό, ενδοοικογενειακή βία, απειλή και κλοπή, υπέβαλε μία 36χρονη, σε περιοχή του δήμου Δέλτα, στη Θεσσαλονίκη.

Ο 33χρονος, με καταγωγή από τη Γεωργία, συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές κι αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συλληφθείς μετέβη την Τετάρτη, 15 Μαΐου, το πρωί, στο σπίτι της καταγγέλλουσας, όπου φέρεται, με χρήση σωματικής βίας, να την υποχρέωσε να ανεχθεί γενετήσια πράξη, ενώ στη συνέχεια της αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο.

Βάσει της ίδιας καταγγελίας, το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, ο 33χρονος είχε μεταβεί εξωτερικά της οικίας της απειλώντας την 36χρονη.

Σοκάρουν οι αριθμοί

Σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων με τρεις βασικές κατευθύνσεις, υλοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, με στόχο την πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της ενδοοικογενειακής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα από 6 Μαΐου έως 12 Μαΐου 2024, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, δραστηριοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό