31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Συνελήφθη 18χρονος Τσετσένος που ήταν ύποπτος για επίθεση σε ποδοσφαιρικό γήπεδο

Ειδήσεις Ελλάδα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΒΕΛΗ
31.05.2024 | 19:40

Γάλλοι αστυνομικοί
2016 DARKO VOJINOVIC / AP IMAGES

Οι γαλλικές Αρχές συνέλαβαν έναν 18χρονο Τσετσένο, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι προετοίμαζε ενεργά μια επίθεση στο στάδιο Ζοφρουά Γκισάρ, όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Σχέδιο επίθεσης “ισλαμιστικής έμπνευσης”, με στόχο τους αγώνες ποδοσφαίρου, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, απετράπη στο Σεντ Ετιέν, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας (DGSI) προχώρησαν στη σύλληψη ενός 18χρονου Τσετσένου, ο οποίος φέρεται πως ήθελε να διαπράξει επίθεση ισλαμιστικής έμπνευσης στο γαλλικό έδαφος.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που απετράπη από τις γαλλικές Αρχές και την τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι προετοίμαζε ενεργά μια επίθεση στο στάδιο Ζοφρουά Γκισάρ (Σεντ Ετιέν) με την ευκαιρία των αγώνων που θα διεξαχθούν εκεί, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 18χρονος ήθελε να επιτεθεί στους θεατές, αλλά και στις δυνάμεις ασφαλείας και να πεθάνει ως μάρτυρας.

: News247.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό