14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεδριάζει ο FDA για τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίου των Pfizer και Moderna

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) συνεδριάζει για την ενισχυτική τρίτη δόση του εμβολίου για την Co-19 της Pfizer και της Moderna.

Η συνάντηση έρχεται καθώς εντείνεται η συζήτηση για το αν χρειάζονται τώρα επιπλέον δόσεις και για ποιες κατηγορίες πολιτών. Η εξάπλωση του ιού στις ΗΠΑ φαίνεται να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, αν και οι νέοι θάνατοι παραμένουν υψηλοί.

Η συνάντηση και η ψηφοφορία, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά την πολιτική των ΗΠΑ, έρχονται εν μέσω μιας έντονης συζήτησης εντός της κυβέρνησης Μπάιντεν σχετικά με το εάν χρειάζονται αναμνηστικές δόσεις τώρα και για ποιους. Εάν η συζήτηση αντικατοπτρίζει την οξύτητα στη διοίκηση, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων μπορεί να καταλήξει διχασμένη, περιπλέκοντας την απόφαση του FDA.

O FDA δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις συμβουλές της επιτροπής, αλλά συχνά το κάνει. Οι συναντήσεις της επιτροπής νωρίτερα στην πανδημία για να εξετάσουν τις άδειες ήταν ως επί το πλείστον θετικές και κατέληξαν σε αποφασιστικές ψήφους υπέρ της υποτιθέμενης θέσης του Οργανισμού.

Κορυφαίοι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Δρ Φάουτσι, επικεφαλής ιατρικού συμβούλου του προέδρου Μπάιντεν, υποστήριζαν εδώ και εβδομάδες ότι η ανοσία έναντι της μόλυνσης φθίνει με την πάροδο του χρόνου σε πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους και ότι υπάρχουν ενδείξεις μειωμένης προστασίας από πιο σοβαρές μορφές Co-19

: New York Times

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό