35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Συνεδρίασε το πολιτικό κέντρο- Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τα επόμενα βήματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πολιτικό κέντρο της Νέας Αριστεράς συνεδρίασε σήμερα για μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων.

Σύμφωνα με πηγές, κοινή εκτίμηση ήταν ότι τόσο η έκρηξη της αποχής όσο και η άνοδος της ακροδεξιάς δημιουργούν ένα συνολικά αρνητικό περιβάλλον. «Η ήττα της Νέας Δημοκρατίας δεν οδήγησε σε ενίσχυση προοδευτικών δυνάμεων», τονίζουν, προσθέτοντας ότι «παρά το πείσμα και την ανιδιοτέλεια που έδωσε την μάχη ο κόσμος της Νέας Αριστεράς το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για εμάς».

Οι πηγές της Νέας Αριστεράς αναφέρουν ότι όμως «η ανάγκη για μία μαχητική και ανοιχτόμυαλη Αριστερά παραμένει» και πως «το αρνητικό αποτέλεσμα δεν ακυρώνει την ανάγκη και την βούληση μας να συνεχίσουμε τον αγώνα».

Ο λόγος στα μέλη

Προαναγγέλουν ότι το επόμενο διάστημα ο λόγος περνάει στα μέλη και τους φίλους της Νέας Αριστεράς. Ειδικότερα αναφέρουν ότι μέσα από ανοιχτές διαδικασίες θα οδηγηθούν σε συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού στις 29-30 Ιουνίου, με αντικείμενο της συνεδρίασης τον απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος, την προετοιμασία του 1ου συνεδρίου της Νέας Αριστεράς, καθώς και πολιτικών πρωτοβουλιών για όλα τα ανοιχτά ζητήματα όπως το κόστος ζωής, αλλά και οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις.

«Η οργανωτική και πολιτική ενίσχυση της Νέας Αριστεράς θα αποτελέσει κεντρικό ζητούμενο των παραπάνω διαδικασιών», σημειώνουν. Τονίζουν δε ότι «η Νέα Αριστερά πιστεύει στην ανάγκη κοινωνικών και πολιτικών μετώπων πάνω στα κεντρικά ζητήματα της εποχής μας όπως η έκρηξη των κοινωνικών ανισοτήτων, της κλιματικής κρίσης και του αιτήματος για ειρήνη κόντρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς και στις νέες κούρσες εξοπλισμών», υπογραμμίζοντας ότι «τα παραπάνω αποτελούν προϋπόθεση για την συγκρότηση μιας εναλλακτικής πρότασης για την κοινωνία».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό