23.6 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Ίμπιζα: Απειλή για βόμβα σε πτήση της Ryanair

Ειδήσεις Ελλάδα

Το αεροδρόμιο της Ίμπιζα έκλεισε μετά την απειλή για βόμβα από επιβάτη σε πτήση της Ryanair, λίγο πριν από την απογείωση.

Η απειλή φέρεται να έχει προέλθει από επιβάτη στο αεροπλάνο, που ήταν προγραμματισμένο να κάνει το δρομολόγιο από την Ίμπιζα προς το Μιλάνο.

Η λειτουργία του αεροδρομίου διακόπηκε για σχεδόν μία ώρα. Ενώ πηγές ανέφεραν στη DailyMail ότι η απειλή για βόμβα έγινε σε πτήση από την Ίμπιζα προς το Μιλάνο, οι τοπικές Αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.

Η λειτουργία του αεροδρομίου διακόπηκε για σχεδόν μία ώρα σήμερα το απόγευμα και ορισμένες πτήσεις θεωρείται ότι εκτρέπονται σε άλλα αεροδρόμια, όπως το αεροδρόμιο της Πάλμα στη Μαγιόρκα.

Δεν ήταν άμεσα σαφές αν είχαν επηρεαστεί Βρετανοί παραθεριστές, αν και βίντεο που τραβήχτηκε κοντά σε έναν από τους διαδρόμους του αεροδρομίου έδειχνε επιβάτες να αποβιβάζονται από αεροπλάνο της Ryanair.

Αναφορές για σύλληψη άνδρα

Υπάρχουν αναφορές ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που επέβαινε σε πτήση της Ryanair με προορισμό το αεροδρόμιο του Μιλάνου Μπέργκαμο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μετέφερε βόμβα, καθώς το αεροπλάνο ήταν έτοιμο να απογειωθεί.

Σύμφωνα με στοιχεία από το FlightRadar, το αεροδρόμιο της Ίμπιζα παρουσιάζει μέση καθυστέρηση 70 λεπτών για τις αναχωρήσεις και 40 λεπτών για τις αφίξεις, κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.

Εκπρόσωπος του αερολιμενάρχη δήλωσε: «Υπήρξε περιστατικό ασφαλείας σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Ίμπιζα και η Πολιτική Φρουρά έχει αναλάβει την κατάσταση. Η κανονική πτητική λειτουργία του αεροδρομίου ανεστάλη για περίπου 45 λεπτά».

Είπε ότι δεν ήταν σε θέση να πει πόσες πτήσεις επηρεάστηκαν, αν και τα στοιχεία του FlightRadar δείχνουν ότι 84 αναχωρήσεις και 34 αφίξεις έχουν μέχρι στιγμής καθυστερήσει σήμερα, ενώ άλλες τρεις αφίξεις ακυρώθηκαν εντελώς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό