32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Συναγερμός στη Μαγνησία: 30 κρούσματα γαστρεντερίτιδας

Ειδήσεις Ελλάδα

Πλήθος κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες στον δήμο Ρήγα Φεραίου στην περιοχή της Μαγνησίας.

Τα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως στα χωριά Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο και εξετάζεται αν αυτά προέρχονται από το νερό του δικτύου. Στο σημείο έχουν ήδη μεταβεί κλιμάκια προκειμένου να πάρουν δείγμα και να σταλεί στα εργαστήρια για ανάλυση.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου

Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου, «μετά από ενημέρωση του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Δημόσιας Υγείας, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕΜΣ, και μετά την απογευματινή ενημέρωση ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η εμφάνιση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας οφείλεται στο νερό του δικτύου ύδρευσης των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου συστήνει την μη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο και η Διεύθυνση υγείας έχουν προβεί σε δειγματοληψία ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Οι υποδείξεις του ΕΟΔΥ

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων και κατόπιν των υποδείξεων του ΕΟΔΥ συστήνονται τα κάτωθι:

Να μην γίνεται κατανάλωση νερού από τους κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου από το δίκτυο ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση πόση, μαγείρεμα, και προπαρασκευή τροφής

Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου στην παραγωγική διαδικασία τροφίμων , ποτών γλυκών, άρτου κπλ ώσπου να διαπιστωθεί η καταλληλόλητα του»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό