24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Συναγερμός για την κινηματογραφική απόδραση serial killer που είχε δολοφονήσει δεκάδες γυναίκες

Ειδήσεις Ελλάδα

Με κινηματογραφικό τρόπο και τη βοήθεια αστυνομικών κατάφερε να αποδράσει ένας serial killer, ο οποίος κατηγορείται για τις δολοφονίες δεκάδων γυναικών στην Κένυα. 

Οι αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό την Τρίτη (20/08) μετά την απόδραση του κατά συρροή δολοφόνου, τον οποίο φαίνεται πως βοήθησαν αστυνομικοί που υποτίθεται τον φρουρούσαν, οκτώ εκ των οποίων έχουν ήδη τεθεί υπό προσωρινή κράτηση.

Ο Κόλινς Τζουμάισι, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία δεκάδων γυναικών, απέδρασε μαζί με άλλους 12 κρατούμενους, υπηκόους Ερυθραίας που δεν είχαν νόμιμα έγγραφα, από αστυνομικό τμήμα του Ναϊρόμπι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 33χρονος συνελήφθη στις 15 Ιουλίου σε μπαρ στο Ναϊρόμπι, όπου παρακολουθούσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, λίγες ημέρες μετά την ανακάλυψη πτωμάτων μέσα σε σάκους, σε χωματερή της παραγκούπολης Μουκούρου, στα νότια προάστια του Ναϊρόμπι.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κενυατικής αστυνομίας Ρεσίλα Ονιάνγκο, «μία μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραπετών». 

«Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι η απόδραση διευκολύνθηκε από συνεργούς, δεδομένου ότι αστυνομικοί είχαν σταλεί για να φρουρούν το αστυνομικό τμήμα», κατήγγειλε σε δελτίο Τύπου ο υπαρχηγός της αστυνομίας Γκίλμπερτ Μασενγκέλι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μασενγκέλι είπε επίσης ότι οκτώ αστυνομικοί που βρίσκονταν σε υπηρεσία την προηγούμενη νύχτα τέθηκαν υπό κράτηση.

Έρευνα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη και «κάθε πρόσωπο που θα κριθεί ένοχο θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον νόμο», επισήμανε ο ίδιος.

Ομολόγησε 42 δολοφονίες

Σύμφωνα με τις αρχές, που τον χαρακτηρίζουν «ψυχοπαθή κατά συρροή δολοφόνο», ο Κόλινς Τζουμάισι ομολόγησε πως διέπραξε 42 δολοφονίες γυναικών το διάστημα από το 2022 έως τον Ιούλιο του 2024, με τον πρώτο φόνο να είναι εκείνος της γυναίκας του.

Κρατείτο στο αστυνομικό τμήμα του Γκιγκίρι, μιας συνοικίας στο βόρειο τμήμα του Ναϊρόμπι, όπου βρίσκονται πολλές πρεσβείες και η περιφερειακή έδρα του ΟΗΕ.

Η απόδραση έγινε αντιληπτή το πρωί της Τρίτης (20/08)  κατά τη διάρκεια «μιας επίσκεψης ρουτίνας στα κελιά γύρω στις 05.00 τοπική ώρα προκειμένου να σερβιριστεί το πρωινό», αναφέρει έκθεση της αστυνομίας, η οποία περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Ανοίγοντας την πόρτα του κελιού,  οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως 13 κρατούμενοι είχαν αποδράσει κόβοντας τα μεταλλικά κάγκελα», λέει η έκθεση.

Είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερους από έξι μήνες που ένας ύποπτος σε μια σημαντική υπόθεση καταφέρνει να αποδράσει κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

Τον Φεβρουάριο, ο Κέβιν Κανγκέτε, ένας Κενυάτης ηλικίας 41 ετών, που επρόκειτο να απελαθεί στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύντροφό του, απέδρασε από ένα αστυνομικό τμήμα του Ναϊρόμπι, βγαίνοντας περπατώντας από το κτίριο.

Συνελήφθη έξι ημέρες μετά στο σπίτι ενός μέλους της οικογένειάς του σε μια πόλη της κομητείας του Κατζιάμπο, σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Ναϊρόμπι.

Ο Κόλινς Τζουμάισι οδηγήθηκε την Παρασκευή (16/08) ενώπιον δικαστηρίου στο Ναϊρόμπι, όπου του ανακοινώθηκε η παράταση της προφυλάκισής του εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Κόλινς Τζουμάισι «κακοποιήθηκε σεξουαλικά και βασανίστηκε» κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Η επίσημη αρχή προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κένυας ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι ανακάλυψε τις διαμελισμένες σορούς 10 γυναικών, τοποθετημένες σε πλαστικούς σάκους, σε μία εγκαταλελειμμένη χωματερή του Μουκούρου.

Η αστυνομία δέχθηκε σωρεία επικρίσεων μετά την ανακάλυψη των πρώτων πτωμάτων σε αυτήν τη χωματερή, καθώς βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από ένα αστυνομικό τμήμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό