12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνέδριο για την «προοδευτική ατζέντα» του Ινστιτούτου ΕΝΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μια εποχή που κυριαρχούν οι πολιτικές συζητήσεις για την επόμενη ημέρα και καθώς η χώρα οδηγείται το Μάιο σε εκλογές αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το συνέδριο που διοργανώνει το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ. Το συνέδριο «Για μία Προοδευτική Ατζέντα της Επόμενης Δεκαετίας : Στόχοι – Προτεραιότητες – Πολιτικές» θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στον χώρο του Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα).

Οπως επισημαίνει ο Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΝΑ Δημήτρης Λιάκος στόχος είναι:

– Η εύρεση των βαθύτερων αιτιών των αλλεπάλληλων κρίσεων της τελευταίας δεκαπενταετίας αλλά ταυτόχρονα και

-Η κατάθεση προτάσεων για μια σειρά κρίσιμων τομέων πολιτικής, υπό το πρίσμα όμως της προοδευτικής ανακατεύθυνσης της πορείας της χώρας.

Προσθέτει δε πως  στόχος  είναι να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση για το πως μπορεί να υπάρξει μια πραγματικά ουσιώδης αλλαγή στον τρόπο άσκησης της πολιτικής και να απελευθερωθούν δυνάμεις που είναι σε θέση να δώσουν την απαραίτητη αναπτυξιακή δυναμική στη χώρα.

Να σημειωθεί εδώ πως αύριο που είναι η πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα υπάρξει παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη Τσίπρα. Η τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  αναμένεται με ενδιαφέρον αφού έρχεται σε μια εποχή με πλούσια πολιτική ατζέντα, καθώς η χώρα οδηγείται στις εκλογές της απλής αναλογικής και έχει ανοίξει η συζήτηση για το τοπίο που θα διαμορφωθεί την επόμενη ημέρα.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θεματικές συζητήσεις για το κράτος δικαίου, την εξωτερική πολιτική, την κλιματική αλλαγή, το δημογραφικό, την κοινωνική ατζέντα, το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας κ.α. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον έχουν επίσης και οι θεματικές συζητήσεις που είμαι αφιερωμένες στο μείζον θέμα των μεταρρυθμίσεων, που αφορούν τη δημόσια διοίκηση, το φορολογικό σύστημα, τον ευαίσθητο χώρο της υγείας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό