14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Ρέγκλινγκ – Ζαββού: Eύσημα για την επιτυχημένη μεταρρύθμιση «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Eύσημα για την επιτυχημένη μεταρρύθμιση του ΗΡΑΚΛΗ αλλά και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο τραπεζικό σύστημα, απέδωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Ζαββό.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Ρέγκλινγκ, ότι με την 18μηνη παράτασή του, ο «Ηρακλής» θα μπορέσει να μειώσει σε μονοψήφιο ποσοστό τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, συμπεριλαμβάνοντας και τα επιπλέον μη εξυπηρετούμενα δάνεια που θα προκύψουν από την πανδημική κρίση. Στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση για το τραπεζικό σύστημα, ο κ. Ζαββός ανέφερε επίσης τον νέο πτωχευτικό νόμο που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται, καθώς και την αναθεώρηση του νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προκειμένου το Ταμείο να υλοποιήσει τον ρόλο και τη στρατηγική εξόδου του από τις ελληνικές τράπεζες.

Όπως τόνισε ο κ. Ζαββός, οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται στον τραπεζικό τομέα στοχεύουν στην ενίσχυση της δυναμικής των τραπεζών για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης τις προοπτικές που διανοίγει το Ταμείο Ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία και τον αναγκαίο μετασχηματισμό της. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι ελληνικές τράπεζες για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, ιδιαίτερα μέσω της μετάβασης στην πράσινη και την ψηφιακή οικονομία.

Ο κ. Ζαββός επεσήμανε ότι προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται και οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την αναβάθμιση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, έτσι ώστε μαζί με το τραπεζικό σύστημα, να συναποτελέσουν τους μοχλούς σταθερής ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό