25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Συνάντηση Ν. Ανδρουλάκη και Ν. Σμιτ με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, συνάντησαν σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Νίκολας Σμιτ.

Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που δοκίμασε τη Θεσσαλία, ο κ. Ανδρουλάκης ανέδειξε το ότι «δυστυχώς, στη χώρα μας δεν επενδύουμε στην πρόληψη όσο πρέπει και τελικά στην περίπτωση της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών αποδεικνύεται ότι δεν είμαστε έτοιμοι να σχεδιάσουμε οργανωμένα την αποκατάσταση».

Μεταξύ άλλων τόνισε πως το επιχείρημα ότι τέτοιες καταστροφές συμβαίνουν κάθε 500 χρόνια, «μάλλον είναι λόγια του αέρα», για να συμπληρώσει πως «για αυτό, πρέπει με τις προτάσεις και τις θέσεις μας και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να επενδύσουμε στην πρόληψη και στα στρατηγικά σχέδια αποκατάστασης και μέσω ενίσχυσης των ευρωπαϊκών ταμείων, τα οποία δεν έχουν αυτήν τη στιγμή τη δυνατότητα να καλύψουν τέτοιες καταστροφές». Αναφορικά με την θέση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως θέση τους είναι να ενισχυθεί η αλληλεγγύη μέσω αυτών των ταμείων.

Σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε ότι το κόμμα του μιλά εξ’ αρχής για μια ενιαία αρχή διαχείρισης υδάτων, τονίζοντας βέβαια πως είναι αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

«Δεν μπορεί μέσα από ωραίες ρεκλάμες και ταμπέλες να συμβαίνουν πράγματα που μπορούν να επιβάλουν καταστάσεις στον πρωτογενή τομέα, μακριά από τα τοπικά συμφέροντα και χωρίς κανένα διάλογο. Γι’ αυτό, πρέπει τέτοια σχέδια να αποδίδουν ζωτικό ρόλο στην τοπική κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, την κοινωνία των πολιτών, τα επιμελητήρια, τους συνεταιρισμούς σε σχέση και με το νερό και με την ενέργεια», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Οι καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών

Ο Νίκολας Σμιτ ανέφερε ότι ως επίτροπος επισκέφθηκε τις πληγείσες από την κακοκαιρία Daniel περιοχές, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι πόσο καταστροφικές ήταν οι συνέπειες των πλημμυρών.

«Θα μεταφέρω στην Κομισιόν τα αποτελέσματα της συζήτησής μας. Είναι ζήτημα επείγουσας ανάγκης. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε πέντε χρόνια για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Είναι ένα τεστ για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Πρέπει να έρθουν κοινοτικοί πόροι γρήγορα, βέβαια αυτό εξαρτάται και από την κυβέρνηση κάθε κράτους μέλους» κατέληξε ο κ. Σμιτ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό