29.8 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου εν μέσω πρόωρων σεναρίων και απειλών για την προεδρική εκλογή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάει για πρώτη φορά μετά τις ευρωεκλογές την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου με τα πρόωρα σύννεφα για την προεδρική εκλογή να μην έχουν διαλυθεί.

Άλλωστε παρά τα ξεκάθαρα μηνύματα του Μεγάρου Μαξίμου, δημόσια όπως επίσης στο παρασκήνιο αλλά και μετά το ξεκαθάρισμα ορισμένων στην κοινοβουλευτική ομάδα, όπως ο Γιώργος Βλάχος, ότι δεν πρέπει να «θεωρούνται δεδομένοι» επιμένουν οι νεοδημοκρατικές φωνές που ζητούν «να κλείσει ο κύκλος της κ. Σακελλαροπούλου» και από τον Απρίλιο του 2025 στα τακτικά τετ-α-τετ ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρίσκει απέναντι του στον καναπέ του προεδρικού γραφείου ένα πρόσωπο από την παράταξη.

Η Ηρώδου Αττικού έδειξε για ακόμη μια φορά ότι θέλει να βάλει οριστικά τελεία σε μια συζήτηση «εξαιρετικά πρόωρη, αντιπαραγωγική, αλλά και προσβλητική για τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας», όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Μάλιστα με μια λακωνική απάντηση δεκαπέντε λέξεων ο κ. Μαρινάκης έκοψε μαχαίρι και τα σενάρια που αναπτύχθηκαν πιο έντονα μετά την αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση του Πολεμικού Μουσείου, ότι δεν διαπραγματεύεται τις θέσεις του για μεγάλα αξιώματα.

«Δεν γνωρίζω καμία πρόταση. Όχι. Και νομίζω ότι θα το γνώριζα. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο». Άλλωστε στην κυβέρνηση δεν θέλουν άλλα θέματα να μειώνουν την ένταση στους προβολείς που έχει ρίξει στην επιχείρηση στροφής στην καθημερινότητα εκεί όπου επιδιώκονται νίκες με «χειροπιαστά αποτελέσματα» που θα μεταφράζεται σε όφελος για το διαθέσιμο εισόδημα στο πορτοφόλι των πολιτών.

Το Μαξίμου ψάχνει «καλές ειδήσεις»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Eurogroup στο Μέγαρο Μαξίμου / Eurokinissi

Τα «θετικά νέα» από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, μπήκαν μπροστά στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, Πασκάλ Ντόναχιου: «Για πρώτη φορά βλέπουμε πραγματικές μειώσεις τιμών, ιδίως στο σούπερ μάρκετ, κάτι που μας απασχολεί πολύ, διότι το ζήτημα του κόστους ζωής ήταν πολύ επώδυνο, ιδίως για τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα».

Συμπλήρωσαν την εικόνα που δημιούργησε το μπαράζ μηνυμάτων των τελευταίων ημερών, με τις δέκα χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην παιδεία, την αύξηση στο ειδικό επίδομα στα τριακόσια ευρώ με το οποίο πριμοδοτείται η υπηρεσία γιατρών και νοσηλευτών σε άγονες περιοχές, την πρώτη παρτίδα από τα εννιακόσια καινούργια λεωφορεία που θα εξυπηρετούν το επιβατηγό κοινό στην Αττική, μαζί με τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού όπως επίσης το «Δώρο Χριστουγέννων» στους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Σε πρώτο πλάνο μπήκαν από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την επίσκεψη του στο υπουργείο Εργασίας, η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό με τη Νίκη Κεραμέως να ξεκινάει από αυτήν την εβδομάδα επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους, οι τετρακόσιες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, αλλά και η επιτάχυνση στην απονομή των συντάξεων. Στο ίδιο φόντο βρίσκονται και τα έργα υποδομών με τον Πρωθυπουργό να επισκέπτεται τη Λευκάδα για την υπογραφή της σύμβασης για τον αγωγό ύδρευσης Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό