32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη – Βαρβιτσιώτη στα «Ποσειδώνια 2024»

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας και τη στήριξη που προτίθεται να παρέχει η κυβέρνηση στους Έλληνες πλοιοκτήτες, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εγκαινίασε τη ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2024», σήμερα τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

«Σε αυτή τη συγκυρία, όπου τα νοικοκυριά πολιορκούνται από την ακρίβεια, είναι τα πλοία που τροφοδοτούν την παγκόσμια οικονομία με οικονομικό τρόπο, μεταφέροντας κάθε είδους εμπόρευμα, που δε σταμάτησαν ούτε στον καιρό της πανδημίας. Η ναυτιλία εγγυήθηκε εξάλλου την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και κρατά πλέον τις θάλασσες ανοιχτές εν όσω εξελίσσεται η κρίση στο Μεσανατολικό», τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε προς τους Έλληνες πλοιοκτήτες ότι «θα είμαι δίπλα σας σε κάθε μάχη, που θα δώσει η ελληνική ναυτιλία, από την πράσινη μετάβαση έως τα ασφαλή λιμάνια και τα ναυπηγεία».

Μία συνάντηση μετά… από καιρό

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα περίπτερα της έκθεσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε για πρώτη φορά δημόσια, μετά από καιρό, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τη νέα πλέον ιδιότητα του πρώην υπουργού Ναυτιλίας, ως «δεξί χέρι» του προέδρου του ΔΣ των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Γιώργου Προκοπίου.

Συγκεκριμένα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είναι πλέον νομικός σύμβουλος της εταιρείας.

Οι δύο άνδρες είχαν συνομιλία σε καλό κλίμα.

Σημειώνεται ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παραιτήθηκε από υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας το Σεπτέμβριο του 2023, ενώ λίγο αργότερα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό