33.6 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Συνάντηση Δένδια – Γκιουλέρ στις Βρυξέλλες – «Πιστή τήρηση του διεθνούς Δικαίου και των διεθνών Συνθηκών»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Το ΝΑΤΟ για την Ελλάδα δεν είναι μόνο μία στρατιωτική συμμαχία, αλλά και μία συμμαχία αξιών και αρχών» τόνισε από τις Βρυξέλλες ο Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. 

Η συνάντηση είναι προπαρασκευαστική της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις αρχές Ιουλίου στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Δένδιας, όπως έκανε γνωστό, είχε μία σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Γιασάρ Γκιουλέρ. 

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Δένδια 

Έχουμε σήμερα εδώ, στις Βρυξέλλες, την Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ, την προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής στην Ουάσιγκτον τον επόμενο μήνα.

Συζητήσαμε, όπως πάντα, για την ενδυνάμωση και την εμβάθυνση του ΝΑΤΟ.

Για την Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη σημασία να θυμίζουμε πάντα ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο μια στρατιωτική συμμαχία. Είναι μια Συμμαχία αξιών και αρχών.

Και σε αυτό το πλαίσιο, το πιο σημαντικό είναι η τήρηση των Συνθηκών, η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου στις διακρατικές σχέσεις.

Απ’ εκεί και πέρα είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου για τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων της Δυνάμεων.

Αναφέρθηκα στη δημιουργία του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, της νέας προσπάθειας για να μπει η καινοτομία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Και, επίσης, είχα την ευκαιρία να αναφερθώ στην πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του Πολωνού Πρωθυπουργού Τουσκ για τη δημιουργία του «θόλου» αντιαεροπορικής προστασίας πάνω από την Ευρώπη.

Επίσης, στο περιθώριο της συνάντησης είχα μια σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό μου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό