21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συμφωνία ΗΠΑ και Moderna Inc. για εμβόλια – Πάνω από 1.000.000 Αμερικανοί έχουν κάνει το τέστ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αμερικανική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με την Moderna Inc και ανακοίνωσε ότι διεξάγει συνομιλίες με τουλάχιστον άλλες δύο εταιρίες για να τις προετοιμάσει για την παραγωγή μαζικών ποσοτήτων εμβολίων κατά του κορονοϊού πριν ακόμη αποδειχθεί πως τα εν λόγω εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Κατά την περίοδο που διανύουμε δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες ούτε εμβόλια ειδικά για την αντιμετώπιση της COVID-19, που εξαπλώνεται παγκοσμίως έχοντας λάβει διαστάσεις πανδημίας.

Παρόμοια συμφωνία έχει υπογραφεί και με την φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson η οποία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει δοκιμές εμβολίου τον Σεπτέμβριο.

Πάνω από ένα εκατομμύριο έχουν κάνει το τέστ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν κάνει το διαγνωστικό τεστ για την COVID-29, ενώ παρότρυνε τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να ακολουθούν τις οδηγίες περί τήρησης των μέτρων κοινωνικής απόστασης μέσα στον Απρίλιο, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Ο καθένας από εμάς έχει έναν ρόλο να παίξει για τη νίκη σε αυτόν τον πόλεμο. Κάθε πολίτης, κάθε οικογένεια και κάθε επιχείρηση μπορεί να κάνει τη διαφορά σταματώντας τον ιό. Αυτό είναι το κοινό πατριωτικό μας καθήκον. Μία περίοδος προκλήσεων είναι μπροστά μας για τις επόμενες 30 ημέρες και αυτές είναι πολύ σημαντικές 30 ημέρες». Δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ουσιαστική εξέλιξη το γεγονός ότι ένα εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν κάνει το διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό