18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συμφωνία ενός δισ. δολαρίων για τα ηλεκτρικά αερο-ταξί

Ειδήσεις Ελλάδα

Το εικονιζόμενο επταθέσιο ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα της Lilium θα πετά σύντομα στους ουρανούς της Βραζιλίας μεταφέροντας επιβάτες.

Η εταιρία Lilium ιδρύθηκε στην Γερμανία το 2015 με στόχο την κατασκευή επαναστατικής τεχνολογίας και σχεδιασμού ηλεκτροκίνητων αεροσκαφών που θα εκτελούν υπηρεσίες ταξί. Έχει ήδη κατασκευάσει δύο μοντέλα τα οποία αρχίζουν να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του χώρου των αερομεταφορών. Όπως έγινε γνωστό η εταιρεία Azul που αυτή την στιγμή πραγματοποιεί τις περισσότερες πτήσεις στα εσωτερικά δρομολόγια της Βραζιλίας αποφάσισε να αγοράσει 220 ηλεκτρικά αεροσκάφη της Lilium έναντι ενός ποσού που συνολικά θα αγγίξει το ένα δισ. δολάρια.

Αρχικά η Lilium κατασκεύασε ένα πενταθέσιο αεροσκάφος που μπορεί να απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα. Το σκάφος αυτό αναπτύσσει ταχύτητες 300 χλμ./ώρα ενώ η αυτονομία του αγγίζει τα 300 χλμ. Έτσι το σκάφος αυτό μπορεί να προσφέρει χαμηλού κόστους πτήσεις όχι μόνο μέσα στην πόλη ή στα προάστια της αλλά και πιο μακρινές διαδρομές στους πελάτες της. Στην συνέχεια η γερμανική εταιρεία δημιούργησε ένα επταθέσιο μοντέλο που λόγω της μεγαλύτερης  χωρητικότητας του σε σχέση με το μικρότερο όχημα είναι ελαφρώς χειρότερο σε επιδόσεις αφού η ταχύτητα του αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα και η αυτονομία του τα 250 χλμ. Η Azul θα αγοράσει το επταθέσιο μοντέλο της Lilium.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό