26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Ναρέντα Μόντι

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε συμφωνία με τους εταίρους του στον συνασπισμό για τον σχηματισμό κυβέρνησης, προχώρησε το εθνικιστικό ινδουιστικό κόμμα του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντα Μόντι, μετά τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες δεν κατάφερε να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία.

«Επιλέξαμε όλοι ομόφωνα τον σεβαστό ηγέτη της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας (NDA), Ναρέντα Μόντι, ως επικεφαλής», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το BJP και προσθέτει: «Η κυβέρνηση της NDA, υπό την ηγεσία του κ. Μόντι, δεσμεύεται να υπηρετήσει τους φτωχούς, τις γυναίκες, τους νέους, τους αγρότες και τους πολίτες της Ινδίας που υφίστανται εκμετάλλευση, στέρηση και καταπίεση».

«Πύρρειος» νίκη για τον Μόντι στις εκλογές

Ο Ναρέντα Μόντι αναδείχθηκε νικητής των βουλευτικών στην Ινδία, κερδίζοντας μία τρίτη συναπτή θητεία, ωστόσο το κόμμα του δεν κατάφερε να αποσπάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να χρειάζεται την υποστήριξη δύο ακόμα κομμάτων για να κυβερνήσει.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του κόμματος του Κογκρέσου, Ραχούλ Γκάντι δήλωσε «υπερήφανος» για το γεγονός ότι πολίτες έδειξαν, κατ’ αυτόν, πως απορρίπτουν τον κ. Μόντι.

Το ινδικό χρηματιστήριο υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων ετών, όταν έγινε σαφές πως το BJP όδευε να υποστεί μεγάλες απώλειες.

Το κόμμα του πρωθυπουργού είχε εξασφαλίσει στις προηγούμενες εκλογές 303 έδρες, πολλές περισσότερες από τις 272 που απαιτούνται για την πλειοψηφία. Μαζί με τους συμμάχους του, καταλάμβανε 353 έδρες στο κοινοβούλιο, που αποτελεί συντριπτική πλειοψηφία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό