24.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Συμπόσιο Αμυντικής Καινοτομίας το φθινόπωρο στην Αθήνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας «Eurosatory 2024» , στο Παρίσι εγκαινίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας  μετρά από σχετική πρόσκληση του γάλου ομολόγου του.

Στην μεγάλη αυτή έκθεση αμυντικού υλικού, για πρώτη φορά η εταιρείες του χώρου μετέχουν με ένα μεγάλο κοινό περίπτερο που βρίσκεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Μάλιστα ο κ Δένδιας, εγκαινιάζοντας το περίπτερο της χωράς μας, επισήμανε την συνεργασία αυτή λέγοντας αναμεσά στα άλλα «Έχουμε,, μια μεγαλύτερη και διακριτή παρουσία σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή αμυντική έκθεση. Δίνουμε το αποτύπωμα, το δικό μας, το ελληνικό αποτύπωμα. Τη δυνατότητά της να μετάσχουμε και εμείς οι Έλληνες, η πατρίδα μας, στη συλλογική προσπάθεια που γίνεται στην Ευρώπη, στην ΕΕ, για να δημιουργήσουμε μια στρατηγική αυτονομία.»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε κάτ. ιδίαν και με τον Γάλλο ομόλογο του Sébastien Lecornu και όπως είπε συζήτησαν : ‘…για μία σειρά θεμάτων μέσα στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας με την Γαλλία, την οποία είχα την τιμή να υπογράψω ως Υπουργός Εξωτερικών, εδώ και τρία χρόνια.

Αναλύσαμε την κατάσταση στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, συζητήσαμε για τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα, για τις φρεγάτες, τα Rafale, την ευρύτερη συνεργασία της Γαλλικής Δημοκρατίας με την Ελληνική Δημοκρατία. Συζητήσαμε για την πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού, μαζί με τον Πολωνό Πρωθυπουργό, για τη δημιουργία κοινού «θόλου» ευρωπαϊκής αεράμυνας.»

Ο κ Δένδιας , ανακοίνωσε και την διοργάνωση Συμποσίου Αμυντικής Καινοτομίας στην Ελλάδα το φθινόπωρο, στο οποίο κάλεσε τον Lecornu.

Ο Έλληνας υπουργός είχε και συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο του, Βασίλη Πάλεμα μια και η Κύπρος έχει και αυτή φέτος για πρώτη φορά, περίπτερο στην Eurosatory 2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό