Home Πολιτική Συμπλοκή ανηλίκων σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων στη Λάρισα

Συμπλοκή ανηλίκων σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων στη Λάρισα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανήλικοι συνεπλάκησαν για άγνωστη αιτία σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων στη Λάρισα, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί ελαφρά. 

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (22/04) σε δομή που φιλοξενεί ασυνόδευτους πρόσφυγες και βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, οι ανήλικοι συνεπλάκησαν και ένας από τους νεαρούς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί με οικείο μέσο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας , το οποίο εφημέρευε. Εκεί, διαπιστώθηκε ότι ο τραυματισμός του ήταν ελαφρύς και δεν έχρηζε νοσηλείας, οπότε αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, επέστρεψε στη δομή. 

Η αστυνομική δύναμη που επιλήφθηκε τους συμβάντος, προσήγαγε δύο άλλους ανήλικους, που μετείχαν στη συμπλοκή.

Η δομή φιλοξενίας στη Λάρισα λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2022 και ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών είναι μεταβαλλόμενος, καθώς μετά την ενηλικίωσή τους οι πρόσφυγες δεν μπορούν να παραμείνουν σε αυτή. 

Οι ανήλικοι πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα μας χωρίς συνοδεία, παραπέμπονται σε σχετικές δομές και έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν σε αυτές μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Στη συνέχεια, αφού ενηλικιωθούν, αν δεν έχουν πάρει άσυλο μεταφέρονται στο πρόγραμμα «Εστία», το οποίο τους βοηθά να ενταχθούν στην κοινωνία και να ξεκινήσουν την ενήλικη ζωή τους. Στην περίπτωση που δεν έχουν εξασφαλίσει άσυλο, δεν προβλέπεται κάποια δομή στήριξης ώστε να τους συνδράμει. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version