33.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Συμμαχία» UEFA – FIFPRO εναντίον της FIFA

Ειδήσεις Ελλάδα

Η παγκόσμια ένωση ποδοσφαιριστών (FIFPRO) ενισχύει τη συμμαχία της με την UEFA μετά την κατάθεση της αγωγής κατά της FIFA και συγκεκριμένα για τη δημιουργία του νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Με ανακοίνωσή της, η FIFPRO εξήγησε πώς έγινε συνάντηση χθες μεταξύ του προέδρου Ντέιβιντ Τεριέ και αντιπροσωπείας της UEFA με επικεφαλής τον νούμερο ένα, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Συζητήθηκαν πολλά σημαντικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων βασικών πτυχών της διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου, των τάσεων του φόρτου εργασίας των παικτών και της ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου. Οι δύο οργανισμοί επανέλαβαν την κοινή τους δέσμευση να συνεργαστούν στενά σε θέματα απασχόλησης που επηρεάζουν τους παίκτες της ευρωπαϊκής πυραμίδας ποδοσφαίρου, η οποία βασίζεται στην αλληλεγγύη», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Η συνάντηση υπογραμμίζει την ενίσχυση μιας εργασιακής σχέσης που σημείωσε μεγαλύτερη ένταξη παικτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, επίσης μέσω της συμμετοχής εκπροσώπων της FIFPRO Europe στις μόνιμες επιτροπές της UEFA. Σύντομα θα δημιουργηθεί ένα νέο φόρουμ ειδικά για παίκτες, το οποίο θα προσκληθεί να συζητήσει σημαντικά θέματα με την UEFA σε διμερή βάση, συμπληρώνοντας την ετήσια Συνέλευση της UEFA για το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

Ο πρόεδρος της FIFPRO Europe, Ντέιβιντ Τεριέ, δήλωσε: «Ο κύριος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον για όλους τους παίκτες στην Ευρώπη και βλέπουμε την UEFA ως βασικό εταίρο στην οικοδόμηση λύσεων διαρκείας. Ανυπομονούμε να επιτύχουμε πιο απτά αποτελέσματα για τους παίκτες που εκπροσωπούμε και, γενικά, για τη βελτίωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε όλη την ήπειρο».

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, υπογράμμισε: «Τους τελευταίους μήνες εφαρμόσαμε με επιτυχία μέτρα για την αντιμετώπιση ζητημάτων που επηρεάζουν τους παίκτες τόσο του ανδρικού όσο και του γυναικείου ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης των δομών διακυβέρνησης. Αυτός ο συνεχής διάλογος είναι απαραίτητος καθώς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις εξελισσόμενες προκλήσεις στο ποδόσφαιρο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό