Home Κορονοϊός • Κοροναϊός Συμμαχία για την ανάπτυξη θεραπείας έναντι του κορωνοϊού

Συμμαχία για την ανάπτυξη θεραπείας έναντι του κορωνοϊού

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Οι εταιρείες CSL Behring και Takeda Pharmaceutical Company Limited δημιούργησαν μία σημαντική συμμαχία, στην οποία προσχώρησαν και οι εταιρείες Biotest, BPL, LFB και Octapharma, με στόχο την ανάπτυξη πιθανής θεραπείας που προέρχεται από το πλάσμα ανθρώπινου αίματος για τη θεραπεία του COVID-19.

Η συμμαχία θα ξεκινήσει άμεσα την ερευνητική ανάπτυξη μιας  πολυκλωνικής υπεράνοσης ανοσοσφαιρίνης έναντι του ιού SARS-CoV-2, χωρίς εμπορική ονομασία, για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρές επιπλοκές από τον COVID-19.

Οι εταιρείες που προσχώρησαν σε αυτή τη συμμαχία θέλουν να αξιοποιήσουν κάθε πρωτοποριακή τεχνογνωσία και με τη βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων  θα ξεκινήσουν σε βασικούς τομείς, όπως είναι η συλλογή πλάσματος, η ανάπτυξη κλινικών δοκιμών και η βιομηχανική παραγωγή αναμένοντας βέβαια να ενταχθούν σε αυτήν κι άλλες εταιρείες και ιδρύματα που μπορούν να βοηθήσουν.

Η ανάπτυξη μιας υπεράνοσης ανοσοσφαιρίνης θα απαιτήσει τη δωρεά πλάσματος από πλήθος ατόμων που έχουν πλήρως αναρρώσει από το COVID-19 και των οποίων το αίμα περιέχει αντισώματα που μπορούν να καταπολεμήσουν τον νέο κορωνoϊό. Αφού συλλεχθεί, το ανακτηθέν πλάσμα (άνοσος ορός) θα μεταφερθεί στις παραγωγικές εγκαταστάσεις, όπου θα υποβληθεί σε επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών αδρανοποίησης και απομάκρυνσης ιών και κάθαρσης του προϊόντος.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιχειρησιακής Μονάδας Θεραπειών Πλάσματος της Takeda, Julie Kim, οι πρωτόγνωροι καιροί απαιτούν τολμηρές κινήσεις. Μέσα από αυτή τη συνεργασία προσδοκούν να βρεθεί γρήγορα μια πιθανή θεραπεία και γι αυτό καλούν όλες τις εταιρείες και ιδρύματα που ειδικεύονται στις θεραπείες πλάσματος να υποστηρίξουν ή να προσχωρήσουν στη συμμαχία. Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της CSL Behring και επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης, Bill Mezzanotte συμπλήρωσε ότι οι ηγέτες οδηγούν σε περιόδους αβεβαιότητας.

Όπως είπε εκτός από τη συγκέντρωση των πόρων της βιομηχανίας, θα συνεργαστούν όπου είναι εφικτό, σε ενιαία συμμαχία με κυβερνητικές και ακαδημαϊκές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών δραστηριοτήτων, όπως είναι οι κλινικές δοκιμές. Η πιθανή αυτή συμμαχία θα καταστήσει πιο αποτελεσματική την προσπάθεια και αυτών των φορέων στους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version