13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συμβόλαιο 21,9 δισ. δολαρίων με τον στρατό των ΗΠΑ για κάσκες επαυξημένης πραγματικότητας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Microsoft ανακοίνωσε την Τετάρτη πως έκλεισε συμφωνία για να προμηθεύσει στον στρατό των ΗΠΑ headsets (κάσκες) επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) με βάση το HoloLens και έχοντας τη στήριξη των υπηρεσιών cloud computing Azure.

Το ύψος του συμβολαίου μπορεί να φτάσει τα 21,88 δισ. δολάρια σε διάστημα 10 ετών, είπε εκπρόσωπος της Microsoft στο Reuters.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Microsoft έχει συνεργαστεί με τον αμερικανικό στρατό για τα πρωτότυπα του αποκαλούμενου IVAS (Integrated Visual Augmentation System). Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ο στρατός έχει μπει στη φάση παραγωγής του συγκεκριμένου project.

Σε σχετικό blog post, ο Άλεξ Κίπμαν, Microsoft Technical Fellow, είπε ότι τα headsets είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν «βελτιωμένη αντίληψη χώρου, επιτρέποντας τον διαμοιρασμό πληροφοριών και τη λήψη αποφάσεων σε μια ποικιλία σεναρίων».

Οι κάσκες επίσης θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, είπε εκπρόσωπος της Microsoft στο Reuters.

Η Microsoft επιδίωκε επίσης να κερδίσει το συμβόλαιο cloud computing JEDI, ύψους 10 δισ. δολαρίων, με το Πεντάγωνο, μα το συμβόλαιο παραμένει «στον αέρα» λόγω αγωγής από την Amazon. Αξιωματούχοι του Πενταγώνου έχουν πει ότι το υπουργείο Άμυνας μπορεί να δώσει τέλος στο θέμα εάν παραμείνει για πολύ στα δικαστήρια.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό