27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας: Θα προασπίσουμε τα δικαιώματα μας σε Αιγαίο με ανυποχώρητες πρακτικές

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία θα συνεχίζει να προστατεύει τα δικαιώματα της στο Αιγαίο κόντρα σε αδιάλλακτες πρακτικές αλλά και ότι η λύση στο Κυπριακό περνάει από τη λύση των δύο κρατών κατέληξε το συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της Τουρκίας διάρκειας τριών ωρών υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν.

Το συμβούλιο συνεδρίασε στον απόηχο της κλιμάκωσης της ρητορικής της Άγκυρας στο Κυπριακό και στο Αιγαίο. Στην ανακοίνωση μάλιστα που εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά την λήξη της συνεδρίασης, αναφέρεται ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στα πλαίσια του ελληνοτουρκικού διαλόγου να γίνει καταχρηση των δικαιωμάτων της μέσω αδιάλλακτων πρακτικών ».

Την ίδια ώρα όσον αφορά το Κυπριακό προκρίνεται ως λύση η ύπαρξη δύο κρατών στη Μεγαλόνησο και η αναγνώριση του ψευδοκράτους, ενώ για άλλη μια φορά χαρακτηρίζεται η εισβολή του Αττίλα το 1974 ως ειρηνευτική.

Η ανακοίνωση του συμβουλίου ασφαλείας της Τουρκίας

Χάρη στην «ειρηνευτική» επιχείρηση της Κύπρου που πραγματοποιήθηκε από την Τουρκία στο πλαίσιο διεθνών συμφωνιών και ως εγγυήτρια χώρα, επικρατεί ατμόσφαιρα ειρήνης, ηρεμίας και ασφάλειας σε όλο το νησί εδώ και μισό αιώνα. .

Τονίστηκε ότι η αποφασιστική μας στάση απέναντι στην ολοκλήρωση του Κυπριακού, που είναι η εθνική μας υπόθεση, στη βάση της λύσης των δύο κρατών στη βάση της κυρίαρχης ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού και της αναγνώρισης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου ως ισότιμο μέλος της διεθνούς κοινότητας, θα διατηρηθεί.

Αναφέρθηκε ότι δεν θα γίνει καμία κατάχρηση  στη  εποικοδομητική μας προσέγγιση, η οποία δίνει προτεραιότητα στον διάλογο για θέματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Έχει δηλωθεί ότι οι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας με ανυποχώρητες πρακτικές 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό