13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συλλυπητήρια στην Τουρκία για τους νεκρούς στο ανθρακωρυχείο

Ειδήσεις Ελλάδα

Βαθύτατη θλίψη για τις τραγικές ανθρώπινες απώλειες από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην επαρχία Μπαρτίν της Τουρκίας και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων, εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο Twitter. Επίσης, ο Νίκος Δένδιας εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Εξάλλου, γνωστοποιεί πως εξέφρασε τα συλλυπητήριά του με επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επίσης, συλλυπητήρια για το τραγικό εργατικό δυστύχημα και ευχές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις έρευνες διάσωσης, εκφράζει μέσω Twitter η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα. Επισημαίνει ακόμα πως «η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των μεταλλωρύχων που έχασαν τη ζωή τους και εκφράζει τις καλύτερες ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Deeply saddened by the tragic loss of life following the explosion in a coal mine in Bartin province #Türkiye. Our sympathies to the bereaved families & wishes for swift recovery to the injured. I expressed my condolences in a letter addressed to 🇹🇷FM @MevlutCavusoglu.

— Nikos Dendias (@NikosDendias) October 15, 2022

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους στο ανθρακωρυχείο εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει: «Θλίψη για την τραγική απώλεια ζωών στο ανθρακωρυχείο στο Μπαρτίν στην Tουρκία.

Τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους και σε ολόκληρη την κοινότητα καθώς είναι όλοι μαζί σε αυτή τη στιγμή θλίψης.

Οι καλύτερες ευχές στους επιζώντες και τους διασώστες».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό