17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συλλυπητήρια ξένων αξιωματούχων για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Ειδήσεις Ελλάδα

Την οδύνη του για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τονίζοντας την ανιδιοτελή φιλία που τους συνέδεε.

«Ο νηφάλιος και τεκμηριωμένος πολιτικός της λόγος θα λείψει από όλους μας. Στην οικογένεια της εύχομαι κουράγιο και δύναμη.  Ας είναι αιωνία η μνήμη της», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Αναστασιάδης.

Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μίας νέας πολιτικού με την οποία μας συνέδεε ανιδιοτελής φιλία.Ο νηφάλιος και τεκμηριωμένος πολιτικός της λόγος θα λείψει από όλους μας.Στην οικογένεια της εύχομαι κουράγιο και δύναμη.Ας είναι αιωνία η μνήμη της. pic.twitter.com/RvE91P386L

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) October 25, 2021

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς τονίζει στο συλληπητήριο μήνυμά του ότι η Φώφη Γεννηματά υπήρξε πάντα γενναία υπηρετώντας με αφοσίωση τη δημοκρατία και την εθνική συνεννόηση.

«Συνεισέφερε σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο. Με αξιοπρέπεια, ήθος και εντιμότητα σε όλες τις μάχες. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους της και το ΚΙΝΑΛ», σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε πάντα γενναία υπηρετώντας με αφοσίωση τη δημοκρατία και την εθνική συνεννόηση.

Συνεισέφερε σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο. Με αξιοπρέπεια, ήθος και εντιμότητα σε όλες τις μάχες.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους της και το ΚΙΝΑΛ.

— Margaritis Schinas (@MargSchinas) October 25, 2021

Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι, εκφράζει τη θλίψη του για το χαμό της Φώφης Γεννηματά και τονίζει ότι πριν από λίγους μόλις μήνες συναντήθηκαν για θέματα που αφορούν την πανδημία.

«Μια μαχητική αγωνίστρια της αλληλεγγύης, η απουσία της θα γίνει αισθητή και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας», αναφέρει ο Σασόλι.

Very sad to learn about the death of KINAL leader Fofi Gennimata. Just a few months ago, we met to discuss the way forward after the pandemic. A fierce fighter for solidarity, she will be missed beyond Greece’s borders. My sincere condolences to her family and friends. pic.twitter.com/YyIyyqbvdF

— Da Sassoli (@EP_President) October 25, 2021

Την Φώφη Γεννηματά αποχαιρέτισε και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, επισημαίνοντας την πολύχρονη φιλία που τους συνέδεε. Ο κ. Πάιατ αναφέρει ότι πάντα τον εντυπωσίαζε η ευφυΐα, η αξιοπρέπεια αλλά και η  πολιτική της διορατικότητα.

I offer condolences to the family, friends, loved ones and former colleagues of KINAL President Fofi Gennimata. Fofi was a longtime friend of @USEmbassyAthens and someone who always impressed me with her intelligence, dignity and political insight. May her memory be a blessing. pic.twitter.com/s0lZKPC2Yl

— Geoffrey Pyatt (@USAmbPyatt) October 25, 2021

Ο Φρανς Τίμερμανς, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρει στο μήνυμά του ότι η Φώφη Γεννηματά ήταν ένας από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους που έχει γνωρίσει και μια αληθινή μαχήτρια της σοσιαλδημοκρατίας και της αλληλεγγύης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Η Φώφη μας άφησε πολύ νωρίς, οι σκέψεις μου είναι στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της», αναφέρει ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

Devastating news about the passing of Fofi Gennimata. She was one of the kindest persons I’ve known and a true fighter for social democracy and solidarity, in Greece and Europe. Fofi left us way too soon – my thoughts go out to her family, friends, and colleagues

— Frans Timmermans (@TimmermansEU) October 25, 2021

Τη θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε και ο Πιερ Μοσκοβισί, Γάλλος πολιτικός και πρώην Επιτρόπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο μήνυμά του επισημαίνει την ενεργητικότητα και την αυτοπεποίθηση της Φώφης Γεννηματά.

J’apprends avec tristesse le décès prématuré de Fofi Gennimata, leader du Parti socialiste grec, le Pasok. J’appréciais cette femme énergique et convaincue. Mes condoléances à sa famille et à ses amis politiques.

— Pierre Moscovici (@pierremoscovici) October 25, 2021

Συλληπητήριο μήνυμα έστειλε και η πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσκε Γκαρσία Πέρεζ. Με μήνυμά της στο twitter, η πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών αναφέρει:

«Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά και στους φίλους μας στην πολιτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ. Μια θαρραλέα γυναίκα, μια προοδευτική ηγέτης, έφυγε πολύ νωρίς. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

My condolences to the family of Fofi Gennimatà, and to our friends of #KINAL party.

A courageous woman, a progressive leader, she’s gone too soon. May she Rest In Peace.#pasok pic.twitter.com/zsARZldZkq

— Iratxe Garcia Perez/♥️ (@IratxeGarper) October 25, 2021



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό