18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο νοσοκομειακών γιατρών στις 23 Μαρτίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) με ανακοίνωσή της  στηρίζει τις κινητοποιήσεις Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και Σωματείων την Τρίτη 23 Μαρτίου στο υπουργείο Υγείας στις 6:00 μ.μ. και έξω από τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια όπως στο «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ» στον Πειραιά, στην «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ» στους Αμπελόκηπους, στο «ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» και στο «ΥΓΕΙΑ» στο Μαρούσι καθώς και, στο «ΙΑΣΩ GENERAL» στο Χολαργό.

Οι ομοσπονδίες ζητούν επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με προτεραιότητα τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών, κεντρικό καταμερισμό και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας ώστε να μη μετατραπεί το σύστημα δημόσιας Υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου, μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία και μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, το δημόσιο σύστημα Υγείας, «δουλεύει στο “κόκκινο”, δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ημέρα με την ημέρα.

Ενώ, γιατροί και νοσηλευτές δουλεύουν ασταμάτητα, εκτεθειμένοι και οι ίδιοι στους ίδιους μεγάλους κινδύνους. Οι χώροι δουλειάς είναι ξέφραγο αμπέλι, όπως λέει, και αποτελούν τον βασικό χώρο υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Η ΟΕΝΓΕ ρίχνει τις ευθύνες στην κυβέρνηση η οποία όπως λέει, αντί να ανοίξει, κλείνει τμήματα, ακόμα και καρδιοχειρουργικά τμήματα, μονάδες εμφραγμάτων, κλινικές, ολόκληρα νοσοκομεία όπως το Σισμανόγλειο, ο Ερυθρός Σταυρός ακόμα και κλινικές του Ογκολογικών Νοσοκομείων όπως του “Μεταξά”. Και αντί να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, τους παρακαλάει να “παραχωρήσουν” κλίνες με το αζημίωτο, έναντι αδράς αμοιβής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό