23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ: Τρεις νέοι διαγωνισμοί προϋπολογισμού 22,5 εκατ. ευρώ – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρεις νέες προσκλήσεις για το εν εξελίξει έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, συνολικού προϋπολογισμού 22,5 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ ΑΕ). Στο πλαίσιο των τριών διαγωνισμών περιλαμβάνονται 33.000 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και αντίστοιχος αριθμός συσκευών, καθώς και η προμήθεια 9.000 συνδέσεων δεδομένων. 

Πρόκειται για το υποέργο «Συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και συσκευών και Συνδέσεις για ανταλλαγή δεδομένων» για το μεγαλύτερο μέρος των συγκεκριμένων αναγκών που έχουν προδιαγραφεί στο έργο της Ασύρματης Νησίδας του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν 2 ακόμα συμπληρωματικές προσκλήσεις, ανάλογου περιεχομένου και προϋπολογισμού με αυτές που δημοσιεύθηκαν σταδιακά από την Τρίτη, 21 Απριλίου 2020.

Ερχονται έξι νέοι διαγωνισμοί προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ

Επιπλέον, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να ανακοινωθούν από την ΚτΠ ΑΕ ακόμα 6 διαγωνισμοί από την Συμφωνία Πλαίσιο του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ «Υποδομές ασφάλειας / τηλεφωνίας / τηλεδιάσκεψης / καλωδίωσης», συνολικού προϋπολογισμού περίπου 130 εκατ. ευρώ, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά των μεγαλύτερο μέρος των διαγωνιστικών διαδικασιών του έργου, ώστε να ξεκινήσει πλέον η υλοποίηση των έργων που απέμεναν.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των τριών διαγωνισμών του Υποέργου «Συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και συσκευών και Συνδέσεις για ανταλλαγή δεδομένων», περιλαμβάνεται η προμήθεια υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και δεδομένων για τα στελέχη του Δημοσίου σε γεωγραφικές περιοχές που καλύπτονται από το Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας των αναδόχων.

Προβλέπεται να δημιουργηθούν τρία διαφορετικά προφίλ συνδέσεων, ώστε να καλυφθούν οι διαφορετικές ανάγκες των χρηστών της Δημόσιας Διοίκησης. Οι υπηρεσίες συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, θα περιλαμβάνουν συσκευή κινητής τηλεφωνίας για υπηρεσίες ομιλίας και διασύνδεσης στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, με πάγιο μηνιαίο κόστος, καθώς και προπληρωμένο χρόνο ομιλίας ανά μήνα, ο οποίος θα διαφέρει ανάλογα με τις παροχές των 3 προφίλ συνδέσεων. 

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των τριών διαγωνισμών περιλαμβάνονται 33.000 τέτοιες συνδέσεις και αντίστοιχος αριθμός συσκευών, ενώ συνολικά έχουν προδιαγραφεί 55.000 συνδέσεις.

Επιπλέον, στους τρεις διαγωνισμούς, προβλέπεται η προμήθεια 9.000 συνδέσεων δεδομένων (από τις 15.000 που έχουν προδιαγραφεί για όλη την Ασύρματη Νησίδα του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ) με δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων τόσο εντός του Δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ (με εσωτερικές εφαρμογές του Δημοσίου), όσο και εκτός δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ (Internet) με παροχή Internet feed από το Υποέργο της κεντρικής υποδομής διασύνδεσης του SIX, καθώς και υποστήριξη χρηστών για αιτήματα σχετικά με τις προσφερόμενες σε αυτούς συνδέσεις, διάρκειας τριών ετών.

Υπενθυμίζετι ότι οι δημοπρασίες των 20 εκτελεστικών συμβάσεων του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, συνολικού κόστους περί τα 408 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), δημοσιεύθηκαν στις αρχές Μαρτίου. Το έργο θα προσφέρει αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, ευρυζωνικές συνδέσεις και καλύτερη διασυνδεσιμότητα στους φορείς του Δημοσίου. Ο συνολικός του προϋπολογισμός είναι άνω των 700 εκατ. ευρώ. Ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 και θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στα επόμενα 3,5 χρόνια.

Με την ολοκλήρωσή του, περισσότερα από 34.000 κτήρια που στεγάζουν φορείς του Δημοσίου θα διαθέτουν αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (φωνής, δεδομένων και εικόνας), με δραστική αύξηση των ταχυτήτων internet. Για πρώτη φορά το Ελληνικό Δημόσιο θα γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια πόσα χρήματα δαπανά για τις ανάγκες επικοινωνίας των φορέων του. 

Το όφελος για το κράτος και τους φορολογουμένους εκτιμάται γύρω στα 150 εκατ. ευρώ ετησίως, με την εξοικονόμηση πόρων για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 40%. Σημειώνεται ότι από το υφιστάμενο Εθνικό Δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ καλύπτονται μόλις 4.500 κτήρια του Δημοσίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό