31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

‘Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την EuroLeague, σημαντικό το πλεονέκτημα αν πάμε σε 5ο ματς’

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κώστας Παπανικολάου συνεχάρη τον Παναθηναϊκό AKTOR για την κατάκτηση της EuroLeague, ενώ τόνισε πως το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό εάν μια σειρά πάει σε πέμπτο παιχνίδι.

Για το αν παίζει ρόλο το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Stoiximan Basket League μίλησε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, την παραμονή του Game 1 με τον Παναθηναϊκό AKTOR στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Καταρχάς να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της EuroLeague και να ευχηθώ να έχουμε 3-5 όμορφους αγώνες, μέσα στα αθλητικά πλαίσια. Ελπίζω να απολαύσουμε τους τελικούς μέσα σε αυτό το πλαίσιο χαράς που υπάρχει το τελευταίο διάστημα και στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό.

Έχω πει και πιο παλιά ότι πλέον έτσι όπως έχει γίνει το μπάσκετ και στο επίπεδο που έχει φτάσει το επίπεδο, το πλεονέκτημα έδρας είναι σοβαρό πλεονέκτημα αν και εφόσον μια σειρά φτάσει σε πέμπτο ματς. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Έχουμε δει και στο δικό μας πρωτάθλημα ότι σπάνε οι έδρας, όποτε θεωρώ ότι το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό για όποιον έχει στο πλευρό του τον κόσμο του στο τελευταίο ματς.

Έχουμε έναν κορμό παικτών τα τελευταία χρόνια. Δεν ξεχωρίζω Έλληνες ή ξένους. Σίγουρα οι Έλληνες καταλαβαίνουν καλύτερα κάποια πράγματα στα αποδυτήρια, αλλά αυτό από μόνο του δεν παίζει μπάσκετ. Έχουμε έναν κορμό παικτών που ξέρει τι σημαίνει για τον οργανισμό και για τον κόσμο η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο τον αν είναι Έλληνες ή ξένοι. Τα παιδιά έχουν επίγνωση του που βρίσκονται και τι πρέπει να κάνουν.

Υπάρχουν έντοσα συναισθήματα, είτε χαράς, είτε λύπης. Όχι μόνο για το Final Four, αλλά και για τη σειρά με την Μπαρτσελόνα. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για ένα απλό παιχνίδι, αλλά για έναν τεράστιο στόχο. Μια χρονιά είναι πάντα πιο όμορφη όταν τελειώνει με νίκη. Οπότε θέλουμε να είμαστε οι τελευταίοι νικητές και να πάρουμε το τρόπαιο.

Το τελευταίο χαμόγελο είναι ο τελευταίος νικητής. Αυτό από μόνο του -πέρα από το κίνητρο του να κατακτήσεις έναν τίτλο που είναι τεράστιος και τον θέλουμε πάρα πολύ- το να τελειώσεις με ένα χαμόγελο μία χρονιά όμορφα για μένα είναι το πιο σημαντικό και ένα έξτρα κίνητρο.

Σε ό,τι αφορά το ότι δεν αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό στο Final Four και να τον αντιμετωπίζαμε (σσ. δεν θα άλλαζε κάτι). Πάλι κρίνεται ένας τίτλος και θες να κερδίσεις, να πας να τον διεκδικήσεις και μέσα στις τέσσερις γραμμές παλεύεις για αυτό.

Στο δικό μου μυαλό είναι πιο απλά τα πράγματα. Είτε είσαι μπασκετμπολίστας, είτε είσαι δημοσιογράφος, είτε κάνεις οποιαδήποτε δουλειά και δουλεύεις εκεί έξω για το μεροκάματό σου, αν σέβεσαι τον εαυτό σου πάνω από όλα, πρέοει να τιμάς αυτό που σου δίνεται. Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό εάν είσαι επαγγελματίας. Ειδικά στη δική μας την περίπτωση, που κάποιος σου προσφέρει αγαθά για να συντηρήσεις την οικογένειά σου, τους γονείς σου, τους αγαπημένους σου.

Οπότε για μένα δεν υπάρχει ούτε παρένθεση, ούτε παραθυράκι, ούτε τίποτα. Αν θες να σέβεσαι τον ευατό σου, όταν λέγεσαι επαγγελματίας, λέγεσαι επαγγελματίας (σσ. και δεν σκέφτεσαι τα μεταγραφικά σενάρια). Είτε παίζεις στον τελικό της EuroLeague, είτε παίζεις στους τελικούς του πρωταθλήματος, είτε παίζεις με οποιαδήποτε ομάδα θεωρείς ότι είναι χαμηλά ή υποδεέστερη από εσένα”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό